Wednesday, December 30, 2009

Pahit manis 2009

wewit...nk wat review psl 2009 ker??nk melangkah ker 2010 kan..so citer skit la psl 2009..

bye 2009
time nk melangkah 2009 dulu aku ada la set kan beberapa benda tuk aku CAPAI..kire cam AZAM aku la time tuh...aku tak ingat sgt la ape exactly yg aku impikan n cuba nk capai..yg tul2 penting aku ada ingat la...actually azam tiap tahun mostly almost the same..nk MAJU DLM KERJAYA&PELAJARAN..nk KUMPUL DUIT BANYAK2...NAK IDUP LAGI SEHAT & SENANG..JADI LEBIH BAIK..itu la azam aku dr zaman belajar smpi la dh keja..yang lainnye ada 2 benda jerk...yang kat bawah ni...hehehe

Naikkan berat badan...
yup itu one of target aku awal tahun 2009 aritu..hahaha..berat aku actually dlm lingkungan 35KG jerk..so time tuh aku decide tuk make sure before end of year 2009 berat aku menjangkau 40KG..n congrats to myself..coz aku BERJAYA..berat aku sblm berkahir 2009 ni dh 42KG..wewit.....*tahun ni nk maintain 40KG jerk...kang lebih2 ada org ckp aku GEMOK plak..huhu*

Buka PINTU HATI tuk ORANG LAIN
huhu..kelakar..ini pun nk d jadikn azam..but siyes..aku kena wat camtu br la aku akn buka pintu hati aku tuk suka n syg org lain..n buka pintu hati aku tuk terima syg dr org lain..lupakan CINTA LAMA..CERITA LAMA..n KEKASIH LAMA..tak kire la aku dh BAZIR 10TAHUN aku sblm ni..ape yg aku tau 2009 aku nk buka ruang tuk diri aku n diri org yg bole SAYANG aku lebih dr yg pernah aku dpt..n ALHAMDULILLAH aku BERJAYA...aku berjaya SUKA n SAYANG kat org lain..n AKU BERJAYA MENERIMA CINTA dr orang lain..n org itu ialah Hafeez As'Ad Azam..aku bangga jadi GF die..aku bangga die yg jadi BF aku..aku gembira ngan perhubungan yang kami bina d 2009..die mampu buat aku lupa kenangan lama..dia bersama2 aku bina kenangan baru..bak kata dia..'tuk lupakan kenangan lama tuh mmg payah..so apa kite bole buat..kita bina kenangan baru'..yerp..betul..ngan adanya kenangan baru tuh lebih mudah tuk aku lupakan semua kenangan lama yg mmg patut aku BUANG JAUH..thanx GOD sebab temukan aku ngan chayunkqu..yang mampu beri kebahagiaan yang aku sangka takkan ada..banyak benda yg aku belajar..aku lebih menghargai diri..hargai cinta..hargai sayang..hargai masa..hargai apa yg ada d sekliling..bukan hnya pndg ke satu sudut sempit jerk..huhu...aku harapa korang leh doakan hubungan kami ni berkekalan n klu bole sampai la ke JINJANG PELAMIN n sayang ke akhir hayat....aminnnn... :)

elloww 2010
ape azam tahun 2010 pulak??
aku harap ape yg aku dh dpt d tahun 2009 aku mampu kekalkan..perbaik apa yg patut..aku rasa aku kena tumpukan kat KESIHATAN aku..aku cam tak pernah amik berat psl kesihatan aku..kecuali tambah berat badan..bersenam mmg takde..makan pemakanan yg sihat pun aku tak kisah..cuma lately nih aku dh amalkan pemakanan dan peminuman yg sehat..aku dh tak minum AIR SEJUK sgt..mmg jarang sgt la aku minum minuman berais ni..pastu maintain KECANTIKAN..wah cantik ker??hahaha..cantik la..aku bangga ngan rupa bentuk yg aku ada..cuma sebelum ni aku mmg tak amik port sgt psl penjagaan MUKA aku..siyes..aku tak rajin tuk cuci muka...pki cream sana sini..aku just cuci muka aku guna AIR SAHAJA..wkakaka...sib baik la aku ni takde mslh JERAWAT..ataupun KULIT BERMASALAH..alhamdulillah dpt kulit yang camnie..so maybe sebab itu aku tak peduli sgt nk jaga muka aku nih...but skrg aku dh mula amik berat psl muka aku...takut ada GARIS2 PENUAAN muncul..KULIT KERING...so HARUS jaga KECANTIKAN n KESIHATAN KULIT MUKA n BADAN pasni...RUGI plak BAKAL SUAMI klu aku tak jaga kecantikan aku kan??huhuhu...harus maintain cantik tuk suami nanti..so takde alasan pandang pompuan lain...layanan dun worry...akn cuba d pastikan yang terbaik..wakkaka..choi..dh lari topik....
aku rasa itu jerk yg penting..bak kata chayunkqu..nk berazam tuk kumpul duit..mmg tiap bulan berazam camtu..but tak terkumpul gak..hahaha..so kena azam benda lain tuk kebaikan bersama..

eh aku ada satu azam..NAK KAWEN..eh tu leh d jadikan azam ker??tahun2 sblm ni aku rase aku takde lak berazam nak kawen..br tahun ni kut..hahahha..siyes..aku rasa dh masanya aku fikir tuk masa depan aku..nk kata aku dh TUA..takde la tua sgt pun..biase jerk...br nk masuk 26..tp yg pasti umo ni aku mmg dh patut fkr pasal kawen ni..aku nk tgu smpi bila lagi kan??takkan nk tgu 30 br nk fkr pasal kawen...but fikir n usaha jerk la..tak semestinye aku nk kawen kat tahun 2010..2010 maybe bersedia..n 2011 maybe terlaksana..huhu..insyaallah...jodoh tu d tangan tuhan kan...ape yg ptg aku usaha jerk...yg lain nye kita serahkan pada yang d atas...ape yg aku bole buat..buat persediaan dr segi fizikal..rohani..jasmani..eh cam pendidikan jasmani plak..yg ptg..ready luar dan dlm..fizikal n mental...n yg ptg emosi..bole ker aku berhadapan ngan masalah sblm n selepas rumah tangga nanti..huhu...aku yakin aku bole...insyaallah...

Thursday, December 24, 2009

Kawen....

duh penyakit malas mmg selalu dtg la..mls update blog...huhu...n bile nk update ni tak tau nk update ape plak..citer bnyk..tak tau nk share yg mana satu..huh..*berfikir agak lama*.....

duh siyes aku tak tau nk tulis ape nih...aku lupe bnyk bende..okey aku citer yg aku ingat jerk ape yg berlaku beberapa mgu lepas...takde yg menarik sgt selain drpd habiskan masa ngan cha-yunk-qu..layan sehati berdansa...lepak umah..tu jerk kut..

tp yg plg best aku dpt luangkan masa ngan chayunkqu la..g tgk die recording JTL ngan kump kristal..ikut die g jamming ngan dak newboyz...pegi jalan2 smpi terserempak scandal lama(taknak sebut kumpulan ape..)wakakka..wah scandal ker??tak la..kawan lelaki lama jerk..g makan-makan...pegi lan kristal punya majlis kawen...lagi??itu jerk yg aku ingat wat ms ni...hahahha...

recoding JTL dh biase kut..every two weeks pun aku akn g..samaada muke aku ada interprem TV ker tak jerk la..hahaha..mgu bebaru ni last week record tuk season ni...n alhamdulillah contract smbg lagi tuk dua season..maknenye smpi pertengahan tahun dpn la...ho yeah..rezeki...bak kata chayunkqu...yeah bnyk rezeki masuk..bole cepat2 kumpul duit n kawen awal...hehehe..alhamdulillah..doakan jerk..mana tau leh ikut jejak langkah Lan kristal plak kan...huhu..

ngah dating kat garden mid valley..terserempak plak kawan lama..hahaha..kawan lelaki..dulu pernah rapat..but dh lama giler lost contact...jumpe die ngan awek baru...huhu...n biasela..mamat tuh pun kenal chayunkqu jugak..so sempat la singgah jap bertegur sapa...okey mamat tuh tau la sape bf aku skrg...*blushing*waakakakak...mesti dlm pala otak die..*wah tak sangka nora couple ngan dak NB* cheh..hrp2 bkn itu dlm pala die...so abaikan...citer lain plak pas dating...

aku tak pernah nk juin chayunkqu g jamming sebenarnye..sebab cam menyibuk plak kan..but hari tu kebetulan kiteorg kuar dating..n dlm masa tu jugak dowang ada jamming..so taknak susahkn die nk hntar aku blk pastu nk rush g studio lagi..so die angkut jerk aku skali...ape yg bestnye adalah...tgk gelagat dak2 NB ni time jamming..agak sengal...starting masing2 blur..fikir lagu...yg ni nak lagu ni..yang ni taknak plak..so cr lagu yg smua org nk..nk pilih lagu pun susah..time2 tuh la masing2 blur..takde idea...huhu...plg best dh ujung2 masa jamming tuh...yg c penyanyi sibuk nak main drum..yg c drummer plak d suh nyanyi..mula la gelabah..taknak nyanyi..yg c guitarist sibuk nak main bass...so bg gitar kat drummer..n yg c bassis plak d suh nyanyi..so complete putaran smua ahli....kesudahanye...tomok main drum..ristoe main gitar..apis main bass n zack nyanyi...hahaha..enjoy lak dowang time ni...yg tom cam lepas tekanan ker hape..bersungguh2 ketuk drum tuh...ristoe kelakar main gitar..sebab die kidal...zack ape lagi layan la nyanyi..nak plak tuh bantai lagu NIRVANA..otak dowang...hahaha...tak mcm kumpulan NewBoyz pun...wkakakaka...aku mampu gelak jerk dlm studio tgk dowang..sambil kagum n enjoy sekali...huhu...

next day plak pegi majlis kawen lan kristal kat taman permata...owh kami lewat..sebab chayunkqu keja smpi tgh ari tu...smpi sn rmi giler org..dak2 NB yg lain pun dh ada..dh siap makan dh pun...sempat lagi tom sound kiteorg coz lmbt..huh....kami org plg lmbt smpi n kami gak plg lewat gerak..sebab chayunkqu kena main keyboard tuk kristal n kemudian main bass plak..tak cukup ahli..so kena la tgu..pengantin pun nak nyanyi jugak kat ujung2 majlis...huhu..yg kelakar..lagu pilihan pasangan pengantin...lagu Kita di takdirkan jatuh cinta..nyanyian asal Spring..wkakaka..kelakar tak?Lan Kristal..kumpulan rock nyanyi lagu bapak jiwang...hehehe..itu maknenye die layan smua lagu..bg jerk lagu apa die nyanyi...hehehhe..anyway congrats Lan & Sheila/Ain..semoga berkekalan ke ujung nyawa...murah rezeki cepat2 dpt anak ek...hehehe

ape lagi nk citer...citer pasal sehati Berdansa...last week mgu terkahir g support kak isma..mgu ni dh final..n sedih sebab kak isma n abg zul tak dpt beraksi d pentas final..wlupun aku rase dr mgu pertama dowang layak tuk smpi ke final klu tgk kemampuan dowang tiap mgu..but itu la rezeki namenye..bila tuhan ckp smpi tu jerk rezeki dowang..then stop la kat ctu..takpe..maybe rezeki SB tu smpi ke ctu jerk..but yakin la..rezeki kat luar bnyk lagi...so tuk kak isma n abg zul..good luck..kami syg korang...n akn tetap support korang..cam yg nora pernah ckp before kak isma masuk AF dulu..nora la fans Pertama akak..n akn terus support akak...heheheh...luv u kak isma...muahhh...

lagi?duh dh panjang entry ni..plus aku tak tau nk type ape lagi..k...jumpe next entry...ntah bile la pulak ek...wakakakka.....

Monday, December 7, 2009

NB's 10th Anniversary...

Last saturday (05/12/09) aku ada dpt jemputan dari tomok tuk g umah die..ada makan2 skit katenye..so die suh aku ajak la dak2 lain..means fanz2 lain la..NBianz yg aku sentiasa roger klu ada pape xtvt ngan NB or Tomok..aku pun tak tau ada event ape sebenarnye..so aku roger jerk la dak2 yg FREE sabtu tuh tuk g Alam Damai..so aku dh inform kat forum NB mahupun kat FB..but kat FB aku tak ckp direct la..aku just ckp sape free leh contact aku..so sape yg berminat tu jerk yg akn tau psl event tuh...

aku gerak dr shah alam agak lmbt..gerak dua keta..n 2-2 keta tuh gak penuh..huhu..so bile dh gerak reramai nih pepaham la..sure jd llmbt skit...so smpi sn kul 5lbh gak la..ehhehehe..smpi2 tgk ada khemah..choi ada kenduri rupenye..mamat nih tak ckp pun ada kenduri..kami ngan tak memakai baju kurung..cuma berpakaian seperti biase...erk..tp dh smpi nk wat camner...masuk jerk la...rupenye ada majlis cukur jambul anak induk..kirenye sedara tom la..pastu tu ada besday celebration anak kak ina jugak c amer...owh okey...smpi tu la br tau event tuh...

so cam biase..makan2..lepak2..sembang2..agak rmi gak NBianz yg dtg...n ada gak fanz dr Singapore yang turun...so mmg rmi la...tp syg nye dak2 NB smua tak turun...Ristoe keje..Zack plak bz ngan keje die gak...so yg ada Afiez jerk la..

aku ada plan tuk wat suprise celebration 10thn NewBoyz..but band tak complete..but its okey la..proceed jerk..aku dh siap beli kek..secret recipe okey..huhuhu..choclate indulgance..feberet tomok rupenye..huhuhu...n takde sape tau psl plan nih kecuali org yg gerak sesame ngan aku dr umah....even chayunkqu pun tak tau i buat ni...muahahahah..kata pun suprise kan..mn leh bg tau...
around kul 6 lbh gak br aku kuarkan kek tuh n celebrate reramai..siyes aku suke tgk respon tomok n afiez bile tgk kek tuh tuk dowang..mule2 dowang ingat aku nk celeb b'day someone kat ctu...tom siap tnye.. 'besday apis ker?' cheh besday kwn sndiri tak ingat..wakkakaka..harusla bukan kan...pastu dowang mula la asyik pgl aku n tnye besday sape...ibu pun tnye..so aku trus bg tau ibu jerk..plan aku tuh..ibu pun suke jerk..heheheh...bile dh bakar lilin n nk nyanyi br la aku pgl tom n apis tuk dtg ke meja kek tuh..bile tgk tulisan kat atas kek tuh 'NB 10th Anniversary' baru masing2 terkejut..so aku sbgi tok dalang explain la ape bende n nape wat smua tuh...so smua pun happy...nyanyi sesame..tiup lilin...potong kek..bergambar ngan kek..pastu makan kek beramai2...n kek tuh cam tak cukup jerk..huh..sorry...itu jerk mampu d sediakan..2kg terlalu skit...huuuhu...takpe next time tomok banje kite..tak pun apis..wakkaka..itu tomok ckp aritu...muahahhaa...

pas mkn kek...bergambar2 lg..pastu ada yg beransur blk...dh nk maghrib kan....so majlis bersurai...huhuhu...kami happy sgt......besttttt.......ikutkan majlis tuh bukan majlis kami..bukan majlis tomok pun..but dh jadi cam Gath NB lak bak kata tomok...huhu..thanx to tomok's family for the invitation...sorry tumpang majlis korang tuk wat suprise tu..hehehehe...
banyak gak r menarik sepanjang lepak2 tuh..muahahhaha...klu dh duk semeja ngan afiez azam..zul koleng n tomok shah indrawan..harusla ada yg jadi bahan n ada hot story...ekekeke..
SELAMAT ULANG TAHUN KE-10 NEWBOYZ@NB

Wednesday, December 2, 2009

Nak berlari ngan tomok.... lalalalalala

Cam gempak jerk tajuk..wakkakakaa

Saje jerk nak share lirik BERLARI by Tomok..
rase cam dh lame nk post lirik nih..but tak post gak..pastu ramai gak org yg tembus kat blog aku yg search lirik lagu BERLARI ni..kirenye ada la org yg carik lagu nih..so here i share..ngan baik hatinye..muahahah..so layan kan saja...

Aku yang telah merasa keliru
aku yang tak tahu mana nak tuju
sampai bila harus aku menjadi bisu
Kamu yang mahu mencintai aku
kamu yang mahu mencintai dia..
haruskah cinta ini jadi begitu
tak perlu kau merayu..
pergilah bersamanya
biarkan ku sendiri...
tak perlu kau menyakiti...
chorus
"kini ku..bebas tanpa bayangmu lagi
bebas tuk berlari
mengejar impian aku...
yang terkunci
walaupun tanpa mu disisi
aku kan berlari...
teruskan berlari..."
dan kini semua telah terbukti
tanpa mu, ku masih ada disini
mengejar.. impian yang hampir pasti...
kamu yang mahu mencintai dia
kamu yang mahu mencintai aku
haruskah cinta ini jadi begitu
tak perlu kau merayu
pergilah bersamanya
biarkan ku sendiri
tak usah kau sakiti...
ulang chourus
gelap sudah menjadi terang...
padangan semakin jauh...
jauh meninggalkan kamu..
terus....ku terus berlari....kan ku capai bintang ituu.....
ulang chorus 2x

Saturday, November 28, 2009

From the past...

I'd copy this poem from my chayunk MS blog...he's wrote this poem last year (10/09/08) and on that time we are friends..just frens....close fren i think...but siyes we just fren..n on the day i read the poem i know for whom the poem for and about who he talks about..i think la..sorry if i mistake judge it..only him know exactly about it...hhehehe..

Wednesday, September 10, 2008
This is a poem

Current mood: breezy
Category: Romance and Relationships

I once wondered, what's so special in you,
Looking at everyone who adores you,
It just never makes me feel, wanting to know you, even a bit..People spend countless hours, just worshipping you,
As if you have the greatest power on earth, that you can make people wait for you,
It just never makes me feel, wanting to wait for you, even a bit..
Money was spend, by the ones who awaits,
By them, a bit of fortune is nothing, compared to the feelings you can give.
Even in places, harsh enough just to suffer a man, men still come from everywhere, just to meet you, wherever you are,
In the deepest sea, the highest mountain, the punishing jungle..
You will smile and waits for whoever tough enough for you..And then..
I felt your touch for the first time, sends shivers to my heart, makes me wanting to know you, wanting to wait for you.
Nothing can compare to your touch, tenderness and sweetness, and whoever touched by you, can brag around in proud, because you are not easy, and it takes a special someone to make one being noticed by you,
And everyday in my life, I will try to be that guy, who walks with you, with proud,
Because you are so special, nothing in this world would make me give up, trying to get you, trying to be yours, and trying to make you mine...





(last paragraph)
Oh Ikan Patin, apasal la susah sangat nak tangkap ngko ni...dedak dah macam-macam... adusss...kepada sesiapa ada ramuan dedak hebat, boleh lah hantar kat saya...asyik tgk orang lain bawak naik patin 10 kilo, mental jugak kepala otak gua..
aku sj jerk..actually aku bosan kat opis nih..n google sana google cni..smua name aku nk google(name org yg ptg tuk aku jerk la tp)..so bile google name afiez azam then kuar la link tuk ke poem nih..aku pun dh hampir lupe..bile terjumpe br ingat n recall blk kejadian time nih..hehehe..kelakar pun ada gak...jeles pun ada gak..muahahhaa..sengal aku nih....n there are some comments for this poem form his fren list include me..huhuhu..here i just copy mine one n his....huhu..tgk la..dulu aku komen kat die aku kau jerk..ekekekeke


Afiez
Hafeez Asad Azam
wei baca sampai abis! Takde makne nye angau haha
Posted by
Afiez on Wednesday, September 10, 2008 - 7:42 PM [Reply to this]

Nora
nora Joey
wlupun tu tuk ikan patin..argh aku tak kisah..aku tetap nak anggap ko angau ngan org lain...tuk seseorg konon..argh sudah....hahahahhaaa..ikan patin...ikan patin...
Posted by
Nora on Saturday, September 13, 2008 - 2:40 AM [Reply to this]

Wednesday, November 25, 2009

Sides xtvt.... Muzik2..Everyoneconnects concert

Last week nak kata aku bz mmg aku bz sgt...aku cuti start on Wednesday till Friday...ada Komitment BESAR yang perlu aku settle kan..ape die??takpe..aku tak rase nak citer pun..biar aku n org terdekat aku jerk tau...but d samping aku sibuk ngan komitment besar aku selain drpd keje aku n xtvt social aku..aku sempat jerk memenuhi undangan konsert..wah gtu..takdela..poyo jerk tuh..dlm sibuk aku..aku sempat gak g support 'kekasih hati no 2' ku..wakkakaka..bingungs aku nih...chayunkqu tgk majuk lak kang..'sorry yang...kekasih hati memain jerk..'sape lagi klu tak lain n tak bukan Tomok...hehehe...Jumaat lepas die ada semi final muzik2..alhamdulillah die berjaya keperingkat akhir bulan January nanti... Final AJL 10/01/2010 kat bukit jalil if i not mistake...


tomok 2nd performer..pergh cuak...sebab apa yg aku tau die tak sehat malam tuh..tak cukup rehat..takde latihan yg cukup...bz ngan shooting tuk MANTERA..pergh gilerk mamat nih bz manjang..so persediaan tuk semi final muzik2 nih mmg tak bnyk..so die hnya cuba buat yg terbaik..n alhamdulillah berkat arrangement yg menarik..lagu yg sedap..lirik yang cun...lagu ciptaan Aubrey Suwito n lirik dr Tinta berjaya....huh...sape ada dkt ngan aku time tuh..tgk lah kecuakan aku time tom nk start nyanyi..yg kelakar chayunkqu pun same...neves jerk kami...cuak..takot..smua ada...takot tom wat kesilapan...kami hrp die perform bagus jerk..dpt tak dpt blkg citer...wlupun harapan mmg nk die ke final la kan..ekekkee...

semua performance dh abis..14lagu pun d announce mn yg layak...aku mls nk komen bnyk sgt psl lagu2 yg berjaya..sebab aku pun bukan pndi nk nilai..yg aku tau mana sedap kat telinga, mana yg liriknye kene d hati..n mana melodi nya yg memikat jiwa..itu la aku pilih...n for sure ada sedikit kekecewaan..sebab lagu nubhan seadanya aku tak berjaya ke final..bg aku lagu tuh best sgt...penuh ngan jiwa..n penyampaian nubhan d mgu sblm tuh pun menarik..apepun blum rezeki nubh tuk ke pentas AJL..takpe nubh...next year ada lagi...k... :)

dah abis gerak g Pelita Seksyen 9..aku yg decide tmpt tuh..ajak dak2 yg juin support tom..termasuk la yg bukan dtg juin tom pun..specially geng2 sentap..kematz, romiflizz n adam arjuna...tp aku selalu jebakkan dowang ngan kami2 nih..n actually kawan2 ku yg juin cam Nieja, Anot edora n belle smua tuh bukan fanz tomok...but terjebak gak..siap pki baju tomok lagi..kelas...hehehe..ain pun turun dr Johor tau...giler supporter kentang tomok n nb ain nih..hehehe..pastu ada ahli baru..ema n era...osmet br aku..dowang pun mmg fanz tomok..pernah terserempak ngan dowang before ni kat PAS dtg support tomok..ekekeke..so selamat menjuinkn diri ngan kami ek...

lepak2...sembang2..makan2...n million thanx tuk Tomok..die yang banje makan malam tuh..walaupun die tak dpt juin skali kan..tp ada la 'wakil' yg die hantar tuk banje kami smua nih makan....hahaha..murah rezeki en jutawan muda...wah jutawan lagi ker???hahahha...murah rezeki..aminnnn...pasni leh banje kami lg...muahahaha..settle makan..gmbr2..blk umah rehat...

weekend plak g layan konsert everyoneconnects anjuran TM kat BB...okey kami gerak dua keta dr shah alam ke kl..hehehe...muke yg same pegi time g muzik2...cume kurang skit..kat muzik2 lagi ramai..almost 30org..dis time takat 12org jerk...kali dugaan giler kuat..ape taknye..hujan giler lebat time konsert start..before konsert start memasing enjoy ngan xtvt everyoneconnects buat..iaitu karaoke beramai2...ngan skrin lebar besar...tiap sorang dpt mic oren TM tuh..pergh menarik..nyanyi n menari beramai2 d tepi jalan..wakkaka..enjoy sial...camera sana sini..sape jerk amik picca kiteorg nih confirm kiteorg pose...ntah nape..masing2 muke tak malu siak...tak kire camera sape kami pose...kami la kumpulan yg kat blkg skali..wlupun tak rmi but kami agak havoc...wakakakak..adatla...norajoey n the gang klu g mn2 sure havoc...suke ati kiteorg la kan...korang tak suke pun kiteorg tak kisah..ekekekeke..

konsert start kul 6pm..opening harusla kekasih2 ku..hahahah..senang citer NB la..actually patutnye tom sorang jerk perform...but die bawak NB..so NB la yg perform..lagu Jendela tuh...not bad...wlupun hujan giler lebat..kami gigih jerk berdiri dpn stage..lantak la..basah pun basah la..owh part plg best..bile tomok bukak jaket die n baling kat audience...owh malang skali tak dpt kat kiteorg...dpt kat dak2 laki yg berebut kat blkg kiteorg...ntah la ape nasib baju tuh...selamat ker tak..koyak ker tak..ape taknye..memasing berebut tarik2...gilerk...lepas jerk NB perform Modred plak perform..time tuh kami pun gerak blk..NB dh blk..kami blk gak..n faktor utamanye sebab ujan bertambah lebat..so dh tak kesanggupan...wkakakaka



balik umah rehattttttttt...penattttttttt

semalam (selasa) plak g Glenmarie..ada rakaman Jangan Tidur Lagi...bukan aku yg nk wat rakaman..aku g tgk jerk..sebab chayunkqu men keyboard tuk JTL nih ngan dak2 Kristal..sape lum pernah tgk tgk la kat TV3 tiap ari Rabu kul 11mlm k..setiap minggu...wah promote pulak..wkakakaka...n smlm yg aku smpt tgk artis jemputan die kumpulan Wali Band dr Indonesia yang ngah galmer ngan lagu CARI JODOH tuh..ngan Ifa Raziah..huhuhu...comel2 jerk dak wali band nih..dua org dah kawen..dua org lg solo..huhu...kelakar pun iya jugak..so tunggu la kat Tv nanti ek...maybe dlm 3 or 4 mgu lg kut br bersiaran episod wali band nih...

plg best sempat bahan bell...ngan sape??huhu..takpe..taknak la citer..kang gosip plak..wakkaka

Wednesday, November 11, 2009

Through My Window

saje jerk nk share lirik lagu JENDELA..klu nk request lirik through my window tak dpt la nk bg..but yg Malay version ada la..JENDELA by TOMOK...actually bukan tomok jerk nyanyi version malay nih..Modread pun nyanyi jugak...but cam biase la..aku kan setia selalu ngan tomok..so ni die lirik die yg aku sempat buat sendiri..DENGAR+SALIN=LIRIK JENDELA....

Memang ku mahu segalanya
fikir ku mampu laku semua
ku me..rentang ia pasti
ku mampu..laku sendiri....
sekelip mata hari baru pun tiba...
beritahu...lahir cara baru..
perasaanku berbunga
harapan ku mula ada....
ada kau aku
kita kan bersatu...
kau aku...akhirnya bersama..
di Jendela ku melihat...
segala ku inginkan...
kau aku
kita kan bersatu
berbeza....
namun tetap mesra..
pabila ku lihat kamu..
impian nyata ku tahu..
rasa hati mula membara...
penantian tiada ku rasa..
namun ku...
hidup tanpa mu...
sendirian selamanya.....
ada kau aku..
kita kan bersatu...
kau aku
akhirnya bersama...
di Jendela ku melihat..
segala...kuinginkan....
kau aku
kitakan bersatu..
berbeza....
namun tetap mesra..
pabila ku lihat kamu...
impian nyata ku tahuuuuuu.....

pada sesape yg free 21hb nanti dtg la ke Bukit Bintang...ada concert Everyone Connect (TM) ni.. ramai kut artis yg ada..antaranya NB (actually tomok..but die akn perform ngan band tuk lagu jendela nih) . klu artis2 yg terlibat ngan lagu through my window ni smua terlibat tuk concert tuh..means BunkFace pun ada skali...so jom berconcert....hehehehhe..kemungkinan besar NB akn perform lagu JENDELA ni ngan lagu BERLARI (new song from tomok)..lirik berlari tu nanti la nora post klu nora rajin ek...muahahha

nak any info psl Everyone Connects ni bole la masuk website ni yer :-
http://www.everyoneconnects.net/site/mainpage1.aspx
ada banyak VC yg menarik kat ctu....bunkface, mila,dafi n akim AF, modread and of course tomok...so enjoy....

Saturday, November 7, 2009

kembali aktif...

sape yg dh kenal sgt aku nih..sure dh leh bajet aku wat tajuk camtu ape bende aku nk posting kan??ape lg..bende yg aku suke-suke wat la..wat tuk isi ms yg ada skit ni...n buat tuk support org....hehehe...

aku kembali aktif dipentas sehati berdansa..wah gtu..bukan d pentas sebenarnye d tepi pentas iya...wkakaka...ape lg kalau bukan sebab nk support Kak Isma n Abg Zul kan...before SB start lg suami isteri yg comel ini dh inform n suh dtg support dowang..so aku tanpa berat hati harusla g support kan....hehehe..

takat ni dh 3 mgu la SB bersiaran..n lum pernah lg aku ketinggalan tuk g support kakak n abg ku ini...(wlupun bukan kakak n abg sebenar ye)..aku enjoy jerk..plus aku mmg suke tgk hiburan yg camnie...so kt bwh antara gambar2 yg ada....
muahahhaa....anot pun terjebak ngan aku...so kesian kat anot..sib baik nieja takde..klu ada sure terjebak gak....


owh yer aritu Final Gadis Melayu aku teringin sgt nk g sebenarnye..but malangnye hari yg same ngan rakaman SB ni..so aku tak dpt g..coz ada gak faktor2 lain yg tak meyakinkan aku tuk g..apesal aku nk g??hahaha...sebab ada Tomok perform kat Gadis Melayu tuh...die nyanyi lagu GADISKU tuh...n yg ptg die nyanyi diiringi keybordist kesayangan ku..ekkekke....klu dulu guitarist ku..skrg keybordist ku..merangkap chayunkqu...hehehe..cian die neves....sebab ada lima gadis melayu yang ayu n cun...*pantang tgk pompuan tul...*

video

Sunday, November 1, 2009

Sebelum & Selepas

Pepagi nih (09:55 am) aku agak rajin tuk mengupdate blog..tak tau nape..dah terlanjur aku wake up awal..dh siap kemas2 umah...basuh ape yg patut..bekfes pun dh..on9 FB agak memboringkan..member2 takde yg on9...tido lagi agaknye..so bile tgk blog nih rase cam nk share something plak...

okey direct ngan title kat atas nih..sebelum & selepas..before n after..huhuhu..aku nk ckp psl sebelum n selepas aku couple ngan chayunkqu actually..huhuhu...nak kata dh lama kami in relation mmg la tak...kire baru sgt...setahun jagung pun tak sampai..but tempoh tuh tak bg ape2 makna..yg ptg sejauh mana kami kenali diri masing2 dlm ms yg singkat itu...dan sejauh mana pergi nya hubungan nih n sejauh mana kasih nya kami terhadap diri masing2...n apa yg ptg sejuah mana dia mengahargai aku dan sebaliknya...

aku terfikir wat entry psl die sbb smlm die ckp 'yang i rase cam ada gf baru..u slalu jadi gf br tuk i' lebih kurang mcm tu la klu d translatekan ayat sebenar....aku suke bile die ckp macam tuh..sebab aku sentiasa harap aku sentiasa baru, fresh, segar di hati dia...so that takkan ada istilah bosan dlm perhubungan...aku hrp bende ni berterusan..aku cuba tuk wat yg terbaik dlm perhubungan..but nak kata aku try too hard..tak jugak..i just being myself..n thanx god he can accept it..maybe aku bnyk berubah or maybe mmg itu la aku yg sebenarnye...aku tak tau..ape yg pasti aku selesa mcm ni..n die suke itu..itu yg penting...

ada gak perubahan yg aku tgk dlm diri aku since aku couple ngan chayunkqu ini....fikizal tak pyh ckp la...berat aku dah NAIK okey...mula2 couple ngan die dulu berat aku 35KG saja..maybe sebab time tuh zaman kesedihan buat aku..makan hati..sakit hati..semua ada...smpi kan ringan camtu skali...n for now..last aku timbang semalam..berat aku 41KG...okey kira sendiri bape KG aku naik dlm tempoh 7bulan...huuhu..tahniah chayunk...i tak sangka i leh naik smpi camtu skali..maybe sebab dh takde bende yg semakkan kepala i..yg susah kan hati i...u selalu wat i happy..tak perlu risau pape...

itu satu drpd perubahan fizikal la..luaran yg leh tgk la..dalaman...hurm...huhu..nak bg tau ker??tak pe la..itu tak perlu kut..biar aku yg sedar perubahan itu..ape yg ptg kat hati aku..no more sakit hati..makan hati..or segala hati yg tak baik...yg ada skrg nih..senang hati...hati berbunga tiap hari..hehehe...aku harap ia berpanjangan..insyaallah amin...

yang i nak u tau..u la besfren i..u la teman tapi mesra i..u la cinta hati i...u la bf i...u la scandal i...u la pengubat duka lara i..n i harap satu hari nanti..u la SUAMI i....i bahagia ngan u..cam yg u cakap kat i...u pernah cuba pandang gurl lain sblm nih..but u tak berjaya..sebab i dh berjaya wat u tak pandang gurl lain selain i...n i nak ckp kat u...i pun sm yang..takde sape dh mampu tarik perhatian i wlupun i pernah cuba..hehehe...jgn mrh k yang..kite same jerk...ape yg ptg kite tau ape yg kite nak...n kite sedar before kite buat silap..so takde la nanti u atau i nyanyi lagu DEMI WAKTU tuk pasangan memasing..uppps...terungkit pulak..wakkaak..no heart feelings okey..yg berlalu tetap berlalu...smua tuh sejarah yg wat i lebih matang n hargai org sekeliling..hehehe..apepun luv u syg....

Saturday, October 24, 2009

terlalu jujur berkata-kata

damn....i'm too lazy updating this blog...sorry guyz...

skrg nih masih mood baru balik dr bercuti...nak kata lama..tak la lama pun..nk kata sekejap..seminggu jugak la aku bercuti..bukan g memana pun...just blk kg tercinta jerk...genap setahun br aku blk ke sana..huhuhu..rindu dah tentu la....dpt jumpe family..dpt jumpe kengkawan..mmg best arr.....tapi dlm ms yg sama...rindu sama itu chayunkqu yg terpaksa d tinggalkan seketika...hehehe.....

kat tawau takde bende sgt yg leh aku citer...mostly ms aku kat sn aku habiskan ngan family aku jerk....but still got time to spent wif my luvly frens....ziela, ratna n heni...duh yg lain takde pulak...takpe la...maybe next time...

jumpe dua orang anak buah baru....dah besar anak buah aku..br aku dpt tgk...dah tu sudahnye dowang tak kenal la makcik dowang yg cute nih...sedih tul...huhu..camnie la nasib klu balik jarang-jarang kan....hehehhee...ada gak anak buah aku yg dah besar...dh hampir lebih besar dr aku...itu satu hal..ada lak yg terlebih bercakapnye dari aku...mulut non-stop bercakap jerk...kat kepala die bnyk sgt bende die leh ceritakan...n ada jerk bende yg die tgk n die leh imagine kan...huh kadang penat gak layan...yg terlalu jujur pun ada gak....buruk die nampak bende tuh buruk la yg di sebutnye..cantik die nampak cantik la die sebut...itu takpe lagi...ape kite buat kat umah time kite berdua or ngan die jerk...bile ada ahli kuarga lain yg smpi abis die citer kat smua org...hampes...tak leh simpan rahsia..wakakakka...nasib badan tul la...but seronok ada anak buah yg ramai n smua pun petah bercakap...aktif...dan alhamdulillah semua membesar ngan sehat dan comel...hehehe...ikut makcik die ni agaknye..wakakka..okey aku tau korang meluat...but ada aku kisah??wakakaka

dan ada gak bende yg tak best d akhir2 aku kat sana...bukan sebab kene tinggalakn dowang tuk ke sekian kalinye...ada bende lain...itu mmg la sedih..everytime nk blk KL mmg sedih..but yg aku nk ckp ni bukan menyedihkan..but mem'bengang'kan..wakakka..hancus bahasa aku...siyes aku agk bengang gak...

insiden berkaitan ngan ENTRY kat BLOG NIEJA satu masa dulu...private entry yg pastinye...tak sangka bende tuh d besar2kan..aku ingatkan habis kat blog jerk..rupenye dibawak kuar...duh tak fhm..bile org cakap 'yang berlalu tu biarla berlalu...yg sudah tu sudah la' okey fine..aku pun fikir camtu..but apehal plak datang kat aku n ungkit bende yg dh berlalu tuh??pelik kan??sendiri ckp biarkan yg dh berlalu..but die buat bende yg sm..masih ungkit n nk tnye bende yg dh lama lepas...maybe niatnye baik..tuk hentikan ape yg pernah berlaku...but bende tuh mmg dh berhenti sendiri..tak pyh suruh pun...org pun tak larat nk terus ckp psl bende yg takde faedah tu..jaga hati pihak lain alasannye..ada tak org jaga hati pihak aku plak??hurm...nan ado...pelik la...dr dulu smpi skrg tak pernah berubah..sentiasa yg baik itu datang dari dowang yg buruk itu datangnye dari AKU..kesimpulan yg ada kat pala otak dowang agaknye 'yg BURUK itu NORA...yang JAHAT itu NORA...dan yang TAK SEMPURNA itu juga NORA'..so kesalahan akn diletakkan atas nama sape?name NORA la...

kalau dulu maybe aku diam bile dowang pandang rendah mahupun pandang aku sbgi org yg bersalah..but bukan sekarang...maybe ada yg terkejut melihat dan mendengar kepetahan dan keberanian aku defend diri aku n org yg tak bersalah...baru skrg die tgk nora yg sebenar...nora yg akn bercakap bile die rase perlu..tinggikan suara bile org mula tak hormat akan dirinya...jangan terkejut..itu memang aku...bukan senang tuk meletakkan smua kesalahan kat bahu aku..sedangkan ada org yg lebih patut tanggung semua tuh...dulu aku diam...simpan semua..ada yg tak tau pun sakit yg aku tanggung...sebab aku taknak org tau...sekarang keadaannye dah berubah..dan setiap perubahan itu ada sebabnya...tepuk dada tanya selera..kenapa semua tu berlaku..aku mls nk explain pada semua..sape yg salah die tau akan dirinya.....

kadang-kadang bila kita terlalu jujur berkata-kata akan ada pihak yg terasa...but jujur itu indah...melaluinya kita rasa puas bila apa yg ada d hati dan fikiran kita semuanya terluah...

Wednesday, October 7, 2009

Raya dah nak abis...

duh kemalasan melanda diriku....sorry bebanyak bile korang masuk blog nih latest entry tak berubah..nak kata bz takde la sangat...but tak tau nape rase malas giler nk update blog...nak kate takde citer pun tak gak..mmg banyak citer leh d kongsikan...n skrg tak tau nak tulis ape dah...banyak sangat....muahahahha....

RAYA
aku raya kat PUCHONG dis year..n kebetulan parents aku pun raya kat puchong gak..sebab seminggu before raya aritu ayah aku masuk IJN..n kuar dr IJN beberapa hari before raya camtu..alhamdulillah semua ok...so dowang pun taknak kelam kabut blk..so kami RAYA kat puchong jerk...aku, makjah, emak aku n ayah aku..tak ketinggalan miazo...so raya umah Mak busu aku...maksue(deqsue) kesian...tak dpt cuti..die raya kat Langkawi sorang2..sib baik ada family aida die leh tumpang...rindu maksue..hurm....

before n after raya aku rase aku manjang shopping jerk...duh bnyk gak abis duit...beli baju raya..beli baju jenjalan...beli kain tuk buat baju raya...waaahhhh bnyk..dh raya pun beli kain tuk buat baju raya lagi..ekekekee..

pagi raya kami semayang raya kat masjid besar shah alam..first time jejak kaki kat masjid tuh..hehehe..atas permintaan mak aku yg nak semayang raya kat masjid besar..taknak masjid kecil kat kg tuh katanye..duh tetibe mak aku nih demand lak..so bawak jerk la..huhuhu..first raya duk umah jerk..ramai sgt tetamu dtg...tetamu plg best...cha-yunk-qu sekeluarga dtg beraya..dh malam skit br dowang dtg....cyahunk, mama, papa, a'ah(kakak die), oju(adik bwh die) n anis(adik bongsu die) smua ada...so berkenalan sesame keluarga..family die dh jumpe family aku n camtu la sebaliknye..n alhamdulillah smpi ke hari ini semua masih oke dan berjalan lancar...semakin erat perhubungan yg ada...harap2 di akhiri dgn hubungan yang sah terjalin..insyaallah..doakan yg terbaik tuk kami yer...aminnnn....

start second raya asyik kuar jerk..g umah sanak sedara...smpi la aku kat melaka sn beraya..g beraya ngadap jem agak tension la...eksiden kiri kanan..duh takut...gigihkan jugak la diri bawak mak ngan ayah kat mn dowang nk g...aku mmg driver yg berjaya...tido tak cukup...itu mmg dh tentu la..penat apa kan lagi...sabar jerk la..

yang tak bestnye...4th raya dah start keje..wakakka..tak best kan??opis pun sunyi jerk..smua tak masuk lg...aku gak yg gigih keje..bnyk bende kene settle time tuh..so tak leh nk amik cuti or ponteng skali pun...keje tetap keje..so kehidupan kembali normal la...sebab dah start keje...6th raya antar parents ke KLIA...dowang dh blk tawau..so kami pun balik la kat umah shah alam...smbg raya kat shah alam pulak...chayunk n family pun takde...dowang ke Jakarta & Bandung tuk holiday...4days..aku tak juin...huhuhu...so hanya menanti kepulangan die jerk...so aku agak bosan n sunyi gak la..but its oke.makjah kan ada..hehehehe

takat nih tak bnyk lagi umah member2 yg aku g...yang dh g umah CT, hanie, tira, chot..sape lagi ek?? duh camtu tu jerk.ker aku dh lupe..skrg aku tak dpt berfikir...wakakak...mmg agak kurang la..

CITER TERKINI
owh yer...aku dh gunting pendek rambut aku...wakakka..akhirnye...aku dh agak lama tak berambut pendek camni....finally aku decide tuk gunting jerk..actually dh lama nk gunting pendek..but kadang chayunk mcm tak kasi..huhu..bebaru nih aku g salon n trus jerk suh org tuh gunting pendek..hhehee...dah selamat....nak tgk rambut baru saya??huhu..nanti la yer....tungguuuu...*maybe ada yg dh tgk kat FB*

next week aku dh nk blk TAWAU..ho yeah...dah setahun aku tak blk sn..rindu giler oke...sure bnyk dh perubahan...huhu..excited nih...so kawan2 yg kat tawau tunggu saya yer..kite hangout bersama2 d sn nanti...yeahaaaaaaa...but blk seminggu jerk...sure tak puas kang..takpe la janji blk..hehehehe...

Sunday, September 13, 2009

Yok Sahur 2, sesi 3....

Tuk Yok Sahur 2 sesi 3 n sesi 4 aku dpt juin...huhuhuhu seronok...beramal n berhibur...

tuk sape2 yg tak tau ape itu Yok Sahur...itu actually anjuran Murai.com..tahun ni merupakan tahun kedua penganjuran yok sahur nih....n tuk tahun ni aku ngan adik aku gedik2 g hantar penyertaan kat website murai.com n tak sangka kami dpt....adik aku c Ktcats itu antar penyertaan tuk sesi ke-3..sebab die tertarik ngan artis yg terlibat tuk program tuh n kedudukan umah anak yatim tuh dekat ngan umah kami..n actually artis mmg terlibat..kirenye dowang tuh penarik utama gak tuk tarik org tuk juin...dia ada 4 sesi..so terpulang kt kite nk pilih sesi mn satu..so KT pilih sesi 3..n dia terpilih n bole bawak dua org lagi kawan tuk temankan die..so aku n miazo pegi ngan die....alhamdulillah semua berjalan lancar..kami berkumpul kul 1030mlm kat astro n gerak ke umah anak yatim kat puchong...

program d susun ngan cantik..smpi umah anak yatim..lepak jap kt khemah dpn umah anak yatim tuh..after that sesi kejutkan anak2 yatim tuk bersahur..ada sedikit ucapan dr penganjur n pegetua umah anak yatim...pastu d teruskan ngan bacaan doa sekaligus merasmikan program n bersahur beramai....pas dah kenyang ada lak games tuk dak2 tuh n smua artis terlibat..n tuk sesi 3 nih mmg ramai giler artis...ni merupakan sesi yg plg bnyk kumpulkn artis...antaranya, Dr Fazley, Nubhan, Dafi, Chaq Mentor, Riz Af6, Saida Af6(kakak dato ct), Isma Af7, Aisyah Af7, Qhaud Af7, Adila Af7, Faizal Tahir, Syazliana, Ahli Fikir n ada ramai lg artis lain...smua pun sporting n rajin melayan anak2 yatim tuh..*aku sgt neves berdepan ngan Dr fazley..siyes aku neves n blushing bile apu bg tau aku minat dr fazley..huh yes aku mmg admire die dr zaman die kuar dulu2....aku admire die dr segi personality, bakat n smua yg ada pd dia..respect arr kat die...huhu..luv u dr fazley..uppsss..heheheh*so majlis sgt meriah la...pas games abis smua pun d hiburkan ngan persembahan nyanyian...n last skali anak2 yatim beratur tuk dpt kan duit raya...seronok tengok dak2 tuh gembira... :) so around kul 2pg jugak br program tuh settle...abis jerk program tuh aku tak trus blk umah pun..aku ngan dak2 gigih lepak minum dulu...actually dowang pun ada gak juin yok sahur ni..romiflizz yg antar penyertaan..n die dpt gak so die bawak apu n kematz juin...so kami smua lepak sesame...pastu br blk umah.....

tuk yok sahur sesi 4 plak aku antar penyertaan n aku dpt..so aku bawak KT n miazo..so org yg sama gak la kirenye juin...huhu...this time artis tak ramai...maybe sebab dh dekat sgt ngan raya..so rmi yg ada komitment lain..takpe..yg ptg niat utama nk bersahur ngan anak2 yatim..n dis time venue die kat umah anak yatim kat USJ..so mmg dekat gak dr umah aku...same cam sebelum ni jugak aktiviti die...kali ni artis yg ada tomok, isma af7, qhaud af7, kamal adli, hafiz af7, hafiz hamidun, nadia af6, alyah n beberapa org lagi artis lain...kali pun enjoy jugak..lebih bnyk games dowang buat...n dis time program ni abis sedikit lambat...around kul 3 lbh camtu br abis...apepun kami seronok...kali ni jumpe kematz n adam arjuna pulak...ada jerk kawan2 yg d kenali juin sama..hehehe...owh yer chayunkqu pun ada jugak..dia dtg ngan tom..tom ajak dia g skali..tp kami cam biasela..klu jumpe dlm event2 yg mcm ni..harus profesional..dia pun chayunkqu time tuh..die adalah afiez NB..so buat cam biase...aku layan dia sm cam aku layan tom jerk..hehehe..wlupun kami asyik di kenekan oleh kak isma..hehehehe....kak isma mmg suke sakat kami...huhuhuhu

*gambar akn diupdate kemudian yer*

Thursday, September 10, 2009

Tak sehat & Nantikan cerita best....

owh lately nih keadaan tak bape mengizinkan....tak sehat...
gastrik....cirit birit....
duh memacam....smpi kan aku MC dua hari....gastrik semakin melampau plak...
tension..siyes tension....n dua hari tuh gak aku tak dpt nk pose..atas nasihat doktor ok..
aritu ada gath buke pose ngan school mate...jumpe leezan & deana....sebab kiteorg bertiga jerk yg ada kt KL nih..yg len smua kat sabah...kami berbuka pose kat hotel midah KL..thanx deana yg banje....huhuhu..chayunkqu pun juin skali..sib bek dia ada klu tak pening gak aku nk cari umah leezan stay n pegi sentul n g jln tar...pastu br la g jumpe deana..gmbr akan di upload kemudian yer.....
nantikan update yg seterusnye...maybe ada citer2 yg lebih menarik...hehehehe.....

Thursday, September 3, 2009

Lagi tagged disebabkan aku follower blog fairuz selamat

Jenguk blog fairuz..oke aku tgk taged nih..so jawab sj..kebetulan time nih aku ngan ngantuk kt opis nih...layannnnn...hehehehee

1) Anda rasa anda hot?

hot la kut..klu tak hot takde la org sibuk nk amik tau hal aku kan..pastu sibuk2 ngumpat2 aku..pastu dengki2 kat aku..nampak sgt aku hot dr dowang smpikan dowang nk pertikaikan ape yg aku wat..owh aku mmg hot dr dulu lg..so what??jeles ker??wkakkakaka....*bengong la aku nih*


2)Upload gambar2 kesayangan anda?



3)Kenapa anda suka/sayang gambar ini?

I love both of the piccas above...siyes i love it much....

for the 1st picca aku suke sebab gmbr tuh nmpk sweet..sorry perasan jap..but klu aku tgk piccas tuh aku sure akn senyum jerk..

for the 2nd pic plak aku suke sebab sempoi..anatara gmbr gile aku ngan Mr Cool ku itu..sape lagi Mr Tom again...wlupun muke ku kelihatan agak buruk..but aku tetap suke picca nih..tiap kali tgk sure terkenang blk kenangan time tuh...hehehhe..kelakar la...

kedua2 gmbr di ambil sebelum OIAM..1st picca tuh diambil selepas beberapa hari jerk tomok kuar dr elimination stage..n time tuh die sndiri ceritakan kenangan die time process elimination kt OIAM3...n 2nd pic plak diambil dua hari sblm tomok d kuarantin kat Peninsular Hotel tuk OIAM3 start bersiaran...hehehehe

4)Bila kali terakhir anda tak puasa?

last year punye pose..dis year takde ponteng lagi..lalalalala

5)Lagu terakhir yang dengar?

sedang dengar lagu RINDU TERHENTI by Tomok kat HotFm...huh sgt berjodoh..wakkakaka..siyes tak tipu...'sedang kau pergi menjauhiiiiiii...ku pinggirkan sayu....'

7)Selain dari nama anda sendiri, anda suka dipanggil dengan nama apa?

family members call me joey n some of mybesfren kat school dulu pun call me joey jugak..i luv that name...anak2 buah aku pgl cik yoya..ada yg pgl miss president..dak2 nbianz la sape lagi..ada yg pgl 'awek tomok' owh ni dak opis yg bg gelaran..sebab dowang sgt pelik sy meminati tomok..wkakaaka..ada yg pgl saya yan...fuck..aku tak suke name itu..so plz stop calling me by that name...elergic...hate itttttt!!! my chayunk call me 'sayang', 'yang', 'bucuk i'..n adikku yg comel call me ka-che...

8)Tag lagi 7 orang tanpa rasa kekesalan..

duh nk tagged sape...oke aku tagged

anot, nieja, kematz, icun, harney, nanafina(wlupun aku tau die takkan jwb), last skali org yg mls update blog..sila la update dgn menjawab tagged ini yer....

Wednesday, September 2, 2009

Jawab Tag dr Ain, Anot & RomiFlizz



Duh smlm online jerk cam biase la tgk blog sndri n usha blog member2...mula2 tgk kat chatbox aku ain ada tagged...so cek blog die..owh oke aku kene blog..masuk blog anot pun tgk aku kene tagged gak..g plak blog romi ceh lagi kene tag...so ada 3 tagged yg aku kene..ni yg aku tgk la...aku rs dh takde org lain tagged aku dh..so meh aku jawab tagged mereka ini....

State 5 interesting about person taged me

ain

kenal die dr NB..die seorang NBianz sejati..huhuh

NBianz yang plg lazer....bukan takat NBianz plg lazer..adik yg plg lazer aku pernah ada...die ni cam adik aku dh..

Die bnyk ngadu ngan aku..n bnyk gak dgr aduan aku...hehehehe

pandai jugak dlm pelajaran..

die kecik jerk....n die sorang budak yg baik,sporting n kadang2 emo..wkakakakaa

anotedora

kenal die dr totin..kenal since 2007 kut...

anot seorang yg sombong klu korang tgk die camtu jerk..but sebenarnye die sgt baik...

kekadang anot ni sewel..ntah nape..kadang aku rs die la kawan aku yg plg sewel..wakkaka..but die sporting..agak sabar jugak la orgnye..wlupun die suke mencarut @%^#&#%*%^&$^&$ bagai

die dak BP..die tak minat NB..but die ada VOTE tomok time tomok kat oiam..wkakakaka

BF di boboy..die syg sgt bby itu..tp kadang die ckp jugak nk cr bf lain..tp aku tau kat hati die bby jerk..sebab die same jerk cam aku..setia org nye..kan anot kan???aku syg anottttttt....muahhhh

romiflizz

die suke sakitkan hati aku dgn mengutuk tomok or NB..padahal aku tau die dulu suke NB..but taknak ngaku..sgt ego..

time aku kenal die dr nonifc...time tuh bawak keta kancil..die pernah jemput aku kat umah makcik aku kt puchong dulu2...hehehehhee..skrg die dh pki saga merah baru...

die baik..tp suke sakitkan hati..ntah nape..die tak senang hati kut klu sehari tak buat aku marah...die suke kat Noni AF, Ika AF n Ecah AF..die peminat AF la senang citer..

dulu die kurus..skrg die dh gemuk...konon nk diet but aku tgk tak berhasil pun...muahhaha

romi presiden gigihfc yg d angotai oleh romi,kematz,apu,joker n aku sndiri..wkakaka...romi sengal....wakakakak...padan muke ko romi...

10 things about myself

keje sbgi dak akaun..padahal dlm hati tak suke pun akaun..argh keje cam terpaksa jerk..but kene jugak tuk cari sesuap nasi yg halal...muahahahaha

aku suke ckp psl duit...sebab itu slalu jd perkara yg memeningkan aku..n org yg slalu dgr bebelan aku psl duit adalah anot..kesian ko anot...

aku mmg diehardfanz NB dulukinindanselamanya...muahahah..takde bende yg bole buat aku tuk tak minat dowang..n takde alasan tuk aku tak suke tomok n kawan2...

ada yg pgl aku nora..ada pgl aku joey..n ada gak kenal aku ngan nama norajoey...

ada yg bg gelaran aku ni PA Tomok la...Manager Tomok la..n plg tak leh belah ada yg pernah tnye aku ni Awek Tomok ker??owh tidak sama sekali yer..ada tersilap org..smua yg d senaraikan itu tak betul sama sekali...aku bukan siapa-siapa..

pernah ada 2 org BF saja selama hidup 25 tahun...ekekeke...n BF yg ada skrg sgt dicintai...*jgn muntah yer kawan2* wakakakaka

aku asal Tawau, Sabah..but tuk org yg 1st time jumpe aku sure akn ckp 'eh takde gaya org sabah pun..takde slang sabah pun'..owh mmg la sebab sy sdg berckp ngan org semenanjung..klu ngan org sabah korang ternga-nga plak tgk nanti yer...sy mmg org sabah....lahir dan membesar d sn..cuma smbg blajar n kerja sj d kl ini...huhu

cintai muzik..cintai lakonan..cintai seni..but aku bukan org seni...hanya suke dan memerhati saja...takde bakat itu..huhu...suke berkaraoke wlupun sore tak sedap..ada aku kisah??hehehehe

ada dua org saja adik kandung..adik yg sgt disayangi...berketawa n nangis bersama2....huhu...

sy sgt sayang kereta myvi merah hot n comot saya itu....dan sy sgt syg cinta hati saya..lbh sygkan family tersayang sy yg jauh d mata dkt d hati.....muahhhhhhh

Blogger to tagged

NBianz

Nubies

GigihFc

n Yang suke jenguk blog sy ini wlupun sy tak ketahui...kui kui kui

Saturday, August 29, 2009

Cukup sudah Kisah Kita, biarkan aku Berlari....

mood skrg *mengantuk* sgt mengantuk....
so kesimpulannye,penulisan yg akn kamu baca ni penulisan org mengantuk...

Lately nih aku bz...keje cam biase la..pastu every wednesday n friday mmg aku bz ngan komitment lain...masih ramai tak tau..n aku mmg tak rase nk bg tau..is just my commitment..so just forget it...huhu...

kebelakangan ni berbuka puasa tak semeriah awal2 puasa aritu..maybe sebab aku kurang masak kt umah..tu yg aku rase tak meriah kut...berbaru ni aku just sempat masak masakan lemak cili padi..yang selainnye simple jerk...lemak cili padi tu tuk pertama kali aku masak seumur idup aku..makan tak pyh ckp mmg la selalu..but nk masak sendiri tak pernah lak..itu la 1st time aku masak...n alhamdulillah menjadiiiii..yeahhhh suke...cukup rasa la kirenye...pekat pun iya..pedas pun iya..hehehhee...best bile masak bende yg 1st time kite msk n bende tuh jadi n sedap kat tekak kite...hehehhe...

eh cerita cam takde kene mengena ngan tajuk entry kan?hhuhuhu..sorry..itu opening skit jerk tuh...last two week cha-yunk-qu bz ngan kerja2 kat studio..smpikan kurang masa tuk aku..berbuka puasa sesama pun tak pernah lagi...kesian kan??bukan die taknak but masa die tak mengizinkan....die bz ngan recording album solo tomok...n kebetulan ada dua lagu chayunkqu yang produce...satu lagu ciptaan die sendiri n satu lagu lagi ciptaan shazzy but lirik by tomok...lagu yg chayunkqu buat KISAH KITA...n lagu Shazzy plak BERLARI...

aku nak citer lebih lanjut pasal lagu ni rasenye belum masanya lagi..sebab lagu ni tak kuar pun lg...n yg dah dgr lagu ni hanyala orang2 terdekat..so kene jaga ekslusif lagu ni..apa yang pasti lagu Kisah Kita dan lagu Berlari menggambarkan hidup aku..siyes...maybe secara kebetulan...nak pulak yg buat lirik tuk lagu Kisah Kita is chayunkqu n lagu Berlari tu pulak Tomok...lagi la aku suke kan..bile aku dgr dua2 lagu ni...n nyanyikan lagu ni..mmg aku rasa aku nyanyi tuk diri sendiri..seperti menyanyi luahan hati...seperti mengungkapkan apa yang ada dalam hati dan perasaan aku...

klu dulu Kisah Kita adalah kisah aku dan kenangan lama..aku yakin tiada yang terbaik selain dia..dan terus merindukan kenangan lama dan sangat yakin kami akan kembali bersana...but sekarang aku berani ckp biarkan aku Berlari...aku yakin aku mampu mendapat yang terbaik..mengejar impian yang hampir pasti...kau pergilah bersamanya..biarkan aku sendiri dan jangan disakiti lagi.....

huhuhhuhu..oke cara penulisan itu sedikit sebanyak menyerupai jalan cerita lirik kedua-dua lagu....huhu

so nantikan single terbaru tomok...but tak tau lagi samaada lagu Kisah Kita mahupun Berlari...n insyaallah album solo tomok dipasaran ujung tahun ni or the lates by early of next year..but hopefully leh kuar before end of this year....go tomok..wah tetibe jerk aku ni....

owh yer dh seminggu lebih tak jumpe chayunk akhirnye kami jumpe tuk bersahur bersama...die dtg jumpe aku tuk bersahur..so aku suke...jai,makjah n miazo pun juin same...bestt..tq chayunk dtg sahur ngan kiteorg....luv u...muahhhhh

teruskan berpuasa dan beribadah kawan-kawan......

Wednesday, August 26, 2009

cam dah berkeluarga...hehehe

wah gitu....

actually aku tekanan ni..tadi aku dh type panjang n dah nk siap..leh plak smua hilang....ces..tak sempat post entry die terdelete lak...so skrg aku mls nk type beria...so aku wat yang aku ingat la....huh

since pose aku bnyk habiskan masa berbuka pose kat umah jerk...kecuali 1st day pose kat umah makcik aku..kat sn memang bnyk makanan..mls nk listkan....sebab mmg banyak...huhu

aku masak tuk berbuka n bersahur...makan ngan adik2...seronok...

maybe sebab aku bukan patern yg rajin masuk dapur..so bile aku berjaya lakukan ini aku sangat gembira..rase cam emak orang pun ada..wakkakaa

ape taknye..tiap balik keje jerk aku singgah kat TESCO or HERO dulu tuk beli bahan tuk d masak...tiap hari pun fikir nk masak ape tuk berbuka...n kene plan nk beli bape bnyak...

umah takde fridge..so kene beli dlm kuantiti yang tak membazir dan cukup tuk kami makan..takat ni aku berjaya tuk tidak membazir..hehehe...

dugaan tuk membeli d bazar ramadhan mmg kuat..sebab kat area umah aku ada bazar ramadhan..pepaham jerk la seksyen 13 camner kan..huhu..nak plak tuh kat depan umah aku ada lak bazar idilfitri..pergh mmg tension..bukan ape...jalan kat dpn umah tuh jem...aku yg dh smpi nk masuk parking pun payah oke...sesak...but nak wat camner kan..maybe ada yang suke sebab dekat ngan umah...senang jerk nak cari pape pun..huhu..so biarkan jerk la..sabar jerk la ngan jem itu....

sambung balik citer harian aku..

tiap hari fikir nak masak ape...blk keje singgah beli lauk tuk d masak...smpi umah trus masak n berbuka....subuh2 plak kene bangun tuk masak tuk bersahur pulak...pergh siyes aku rase cam suri rumah yang bekerja...huhu...takpe praktis kut..wkakakaka...*perasan jap*

anyway harap2 ini berterusan la...dpt berjimat...hehehehe....

  • selamat berpuasa.......
  • antara makanan yang aku dh makan since berbuka/sahur kat umah sendiri pose nie:-
sambal udang
sotong masak kicap
sotong goreng tepung
ikan goreng
udang gorang kunyit
sayur kangkung masak belacan
sayur kobis masak sos tiram
nasi goreng tomyam

Saturday, August 22, 2009

Happy Ramadhan

Selamat berpuasa korang.....

Aku mintak maaf klu ada silap yer...secara sengaja mahupun tak tersengaja...klu ada yg terasa ngan entry2 sblm ni ker....aku mintak maaf sesangat oke..

nie gmbr last year sebenarnye..time berbuka puasa....hehehehehe...

sempena bulan ramadhan ni aku harap kemaafan dr semua so that amalan yg dibuat dpt d terima n d redhai olehNYA..insyaallah....

so sesama la kite berpuasa dan beamal ibadah di bulan yang mulia ini yer........


n satu perkara yg aku leh share...yang wat aku tersenyum....tahun ni tahun ke2 aku puasa ngan cha-yunk-qu.....actually we got close since ramadhan last year...means dh setahun kiteorg dlm proses mengenali hati budi memasing..chewah camtu bunyi nye...ape pun harap2 tahun ni puasa lebih bermakna......kenangan bersahur ngan die n family die...kenangan buke pose ngan die..kenangan g bazar ramadhan smpi ke Putrajaya sana...hehehehe..bnyk la.....


nie kenangan last year pose ngan cha-yunk-qu.....tak sangka dah setahun berlalu...

Wednesday, August 12, 2009

Menara KL - U-Bowl OU

Last week minggu yg agak tension....aku kene re-new roadtax...aku kene settle saman....
choi....abis RM1800++ tuk bende ni....uwaaaaa...tension....aku mmg tension klu takde duit...wakakkakakaa...lg lak abiskan duit..klu abiskan dgn bershoping takpe..aku tak tension sgt...hehehehhee

dah la mls nk ingat psl tuh.....

*********************************************************************************

last week jugak aku bz ngan satu lg bende br aku terjebak..apekah dia??muahaha..aku citer korang jgn gelak plak...last week aku terlibat tuk satu drama...muahahah..tak pyh nk tnye drama apa..aku mls nk bg tau...sebab aku watak extra jerk...ekekekeke...suke-suke..tmbh pengalaman..n ada gak dpt duit tau..wkakaka..siut jerk aku ni..duit jerk pala otak aku kan??huhu...

apa yg aku leh ckp...penat...sgt penat...camner la pelakon2 ni leh tahan berlakon ek??tunggu kat lokasi bukan sejam dua..more than that oke..kadang dr mlm smpi esok pagi tau...duh...kesian aku tgk dowang ni..but takpe..masyuk kut dwang..so ape kisah sgt pun kan??huhuuhu..yg pastinya aku dpt satu pengalaman baru...huhu....

itu program yg berlaku di hari biasa oke..tmpt shoot kat kota damansara dan putrajaya..bile drama tuh d tayangkan n sapa pelakon yg lain next time la aku citer...cam yg aku ckp..aku hnya extra....tetibe jerk selitkan diri..wkakakakaka...

ari sabtu pulak cam biase aku keje..tgh ari plak aku kuar g Sg Wang...last minit plan..ni pun Baby(z wife) ajak kuar....die bosan kat umah...hubby die takde kan..bukan hubby die jerk..cha-yunk-qu pun takde gak..sesame dowang kat batu pahat ada jelajah era..hurm...so buhsan la die..so nak kuar bwk anak2 skali..so aku ngan KT g amik die around kul 3pm camtu n trus gerak ke sg wang..smpi sn makan n shopping...teman kan baby shopping best giler ok
e...die nak die amik..die suke die amik...pergh...aku yg seram...heheehee...bestnye jadi baby...wakakaka...hubby kat batu pahat show die lak kt kl shopping...aku tolong teman jerk..hehehehehe..around kul 7pm br kami gerak blk..antar baby blk umah then aku lak cargas turun kl blk...

g mana??huhuh...g Menara KL...ada recording Santai Menara KL RTM..huh..penat mmg penat..but pegi jugak..dak2 rmi gak pegi..dak2 nubies..actually nubh artis jemputan tuk talk show tuh..so g support die la...aku tak sure bile on air kt tv bende tuh...yg pasti muke aku sure
semak lg kt tv tuh..choi..aku duduk tmpt yg baik punye cameraman tuh shoot...uwaaaa...hampeh tul..kantoi lagi aku kesana sini ngan family aku..wkakakaka...around kul 12tgh mlm gak br abis recording tuh...abis jerk trus blk umah...

ari ahad pepagi dh kene bangun..ada tournament bowling Isma FC lak..dh janji ngan kak isma akn juin...aku br jerk bangun kak isma/abg zul dah call tnye kat ner..
wakakak..kelam kabut aku siap...kejutkan dak2 NB lagi satu hal..dh la dowang br smpi kul 5 pg tuh dr batu pahat...kesian lak kat dowang...tomok sah2 kene turun padang gak coz kakak die punye event kan..ristoe n zack mmg tak dtg la kan..cha-yunk-qu nak taknak dtg gak..ekekekee...kesian..die ngan tom masing2 muke ngantuk giler...


men bowling bantai jerk...kiteorg men dua team..satu under NewBoyz n satu lagi TomokFC...n kebetulan team kami sebelah ngan NubhanFC..


so mmg cantik sgt la...senang kerja kami..tak pyh pening2 nk kesana sini...heehhheehe...kami main agak tidak memberangsangkan yer time nih...tomok jerk yg bersemangat..yg lain nan ado.padahal tom dh banje bekfes pun tak semangat lagi..ape daa...wkakakaka...pas bowling jenjalan jap kat OU tuh ngan cha-yunk-qu...ape tak nye..dah seminggu gak kami tak jumpe...n time bowling lak wat hal masing2..takde makne nak deting bagai...so pas event br la luangkan ms bersama jap...huhu

isnin selasa rabu cam biase la keje...arini rabu...aku dh rindu cha-yunk-qu..dua hari ni kurang contact die..die sgt busy....uwaaaaa...br ku terasa...sehari kiteorg ckp kt tepon sekali jerk oke...biasenye more than three times dlm sehari...dis time once a day..uwaaaa...sediihhhh..siyes sedih...hurm....die busy ngan student kt skolah...private student...studio..jamming lagi...uwaaaa....mmg busy...hurm aku kene biasakan diri la jawabnye...before ni aku ckp aku bole n sanggup..so aku kene buktikan la aku bole n sanggup trima keadaan ni....huh....

go nora go...sure bole punye la...rileksssss....hehehehehhe
yang...miss u sgt..sgt..hurm

Saturday, August 8, 2009

siyes busy giler...

aku tak cukup tido...aku penat...n aku mmg busy.....
ada bende br yang aku buat...but bukan skrg ms tuk aku bg tau ape yg aku buat tuh..maybe next time ek....ak ku ceritakan lebih lanjut....
buat masa skrg..aku hanya mampu katakan aku busy..so klu aku dpt tido memang aku akn tido agak lama....


*semakin lama semakin bnyk keje aku buat..huhu*

Dah update blog skit terbaca plak TAGGED dari ANOT...so jawab jerk la...


FOUR NAMES THAT FRIENDS CALL YOU :-

- nora

- joey

- aziyan

- sayang (eh ni cha-yunk-qu jerk yg pgl pun..but die pun kawan ku jua ape...kekasih ku kawan ku huhu)


FOUR MOST IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE :-

- Besday ahli kuarga ku...sayang mereka..

- 20 June - besday ku

- 20 April - besday cha-yunk-qu

- 11 April - disaat kami decide tuk published kan relationship status kami..muahaha...poyo jerk


FOUR THINGS YOU’VE DONE IN LAST 30 MINUTES :-

- online kat forum NB

- usha blog kawan2..

- online kat forum Nubhan

- SMS kekasih hati....*aku kat opis but aku tak wat keje..sebab aku bosan*


FOUR WAYS TO BE HAPPY :-

- spent time with family n friends

- duit...*aku tak suke keadaan yg takde duit..aku leh migrain dan pening*

- holiday *tp klu duit takde bayangkan holiday leh wat aku jd tak happy* wakkakaka

- bersama kekasih hati...cha-yunk-qu sentiasa wat aku happy klu ngan die...muahahha


FOUR PEOPLE YOU MISS FROM YOUR PAST :-

past is past...klu leh biar aku simpan yg dulu2 tuh jauh dr lubuk hati...sebab nk rindu pun tak guna kut...smua dh berlalu...hargai yg sekarang n ms akn dtg....*aku hanya rindu arwah PP a.k.a zulkifli bachok


FOUR GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE :-

- Umah

- Ticket blk TAWAU SABAH tuk RAYA ni..uwaaaa

- Laptop kaler black n white

- Debit Card..leh shoping beli bende yg aku nk tanpa bayar mahupun berhutang..wakkakaka

FOUR OF YOUR FAV HOBBIES :-

- Karaoke

- Online

- Tgk konsert/show

- jalan-jalan cari makan..*aku dh kuat mkn skrg*


FOUR PLACES OR COUNTRY YOU WANT TO GO FOR VACATION :-

- Bandung *nak shopping*

- Bali *romantic*

- SABAH *bnyk pantai yg cantik oke..plus aku leh blk KG aku...uwaaa rindu*

- Gold Coast


FOUR FAV DRINKS :-

- Air kosong *tiap hari pun kene minum lbh klu tak nanti bibir kering...*

- Limau AIS

- Carrot *baik untuk mata*

- Milo panas *minum tgh2 malam confirm best jerk tido pastu*


FOUR THINGS ALWAYS FOUND IN YOUR PURSE/WALLET :-

- Resit duit kuar *aku mmg simpan..end of the year aku kira bape duit aku kuarkan dlm setahun*

- IC & Licence

- Picca cha-yunk-qu *kelakar kan?cam zaman budak2 bercinta plak...ni die yg bg tau tak pyh aku mintak..muahahaha*

- Duit lor

TOP FOUR HANGOUTS :-

- The curve *muvie n shoping*

- Sunway Pyramid *muvie n shop gak*

- Mamak stall *lepak2 makan smbil sembang smua bende*

- PAS n Giant besar Shah Alam *shoping time takde duit...wakkakaka..*

TOP FOUR YOU LOVE SO MUCH :-

- harusla mak bapak aku...

- adik beradik aku dh tentu..

- cha-yunk-qu dah pasti

- kawan-kawan pun tak tinggal...heheh

TOP FOUR “THINGS” SPECIAL TO YOU :-

- MyVi ku sayangku...

- HP ku

- NuTo *makjah n aku jerk tau..wakakak*

- Semua bende yg aku beli guna duit sendiri..sgt berharga oke...sebab itu DUIT..wakakakak

TOP FOUR WHO YOU WILL TAGGED :-

- KtCats a.k.a Makjah...*die dh lama gile tak update blog..bukan jer dh bersawang but dh berhantu dah...keliwon bagai dh ada kt ctu..wkaakka

- Kematz *die rajin tagged aku..so harus tagged die blk*

- RomiFlizz *yang suke aniaya aku tak kira kat mn pun..huhuuh*

- Nieja Muhaimi *die asyi update blog psl mkn jerk..tak pernah jwb tagged*

*nak tagged fairuz selamat a.k.a apai sebab die tagged budak gemini aritu n aku terkena...but sebab Anot dh tagged die dulu..so tak jadi tagged...apai sila jawab tagged anot..muahaha*

TOP FOUR REASONS WHY YOU ANSWERED THIS SURVEY :-

sebab yang tagged itu anot..yg dh mula rasa keperitan n ketensionan ngan kerja kat opis n apa perasaan bile takde duit....n aku harap die akn lebih sayangkan duit selepas ini..bukan bazir tak tentu hala mcm sebelum ini..wakakakaka...*padahal aku ngah mls nk wat keje*

Saturday, August 1, 2009

Perang perasaan...

wah begitu tajuk....padahal takde bende sgt pun..perang perasaan ape pun aku tak tau..sj jerk nk bubuh tajuk tuh...
aku sgt busy lately nih...busy ngan apa...busy ngan few things...salah satunye..busy ngan tugasan Riuh Sana Sini ERA tuh...yerla..tiap ari aku ada tugasan tuk d buat..g tmpt2 tertentu tuk amik the best shoot...konon la..padahal takde la best pun..biase jerk..janji tepati tema..hehehe....
masa dating mcm kurang plak..nk kata sebab xtvt baru aku ni tak jugak kut..but ntah la..masa berbual tepon pun sdkt kurang..so rase cam kekurangan plak..*padahal everyday jugak on call* huhuhuhu...
ada lg bende yg lbh penting yg aku busy kan..but aku tak leh nk share la kat cni...biar aku ngan adik beradik aku n cha-yunk-qu jerk la yg tau...hehehhe...n aku rs pasni aku kene kurangkan xtvt aku kut..specially berFC ni..konsert sana sini...enjoy sana sini perlu d kurangkan..wkakkaka..
bulan ni masuk 4 bulan aku in serious relationship ngan cha-yunk-qu...yg tul2 siyes la..ikutkan dh close dh setahun..but br 4 bulan lepas yg totally aku declare siyes ngan die...n bebaru ni la tuk pertama kalinye kami mcm 'gado'...but aku tak tau nk ckp gado ker hape...sebab nk ckp gado takde la totally gado pun..takde tinggi2 sore or bermasam muka pun..just 'majuk' skit jerk..sape majuk??die majuk dulu n kemudian aku lak yg majuk..at the end..dua2 tak majuk dh..hehehe..
tuk 4 bulan br ni rasa sedih..*wah happy jerk rupenye sepanjang 4bulan ni*....but takde la smpi menangis bagai kan...just terkena kat hati skit..but blum smpi tahap makan hati lg...harap cha-yunk-qu itu pun same la...tak mau la die mkn hati...hehehehe...
banyak bende aku kene buat...lawan perasaan...kuat kan hati..kuat kan semangat..kena bersungguh-sungguh..n be posotive....yakin ngan diri sendiri...
wah cam nk g berperang jerk....perang ngan perasaan...muahahhaa....

Wednesday, July 29, 2009

I was tagged from Fairuz Selamat Blog...

DO YOU PREFER YOUR MOTHER OR FATHER?

mak n ayah..wakkaka

NAME A PERSON THAT YOU REALLY WISH TO MET IN REAL LIFE FOR THE FIRST TIME?

Datuk belah mak n ayah..dua2 tak sempat nk kenal pun..aku lahir jerk dowang dh takde..tak pernah rasa ada atuk..

CHRISTINA OR BRITNEY?

britney kut..wlupun die camtu..but bakat die aku kagum..christina cam terlalu mature tuk aku suke..wakakakak

DO YOU DO YOUR OWN LAUNDRY?

yer lor....

THE MOST EXCITING PLACE YOU WANT TO GO?

tempat keajaiban dunia..sure best..sure aku ternga-nga tgk kan??huhu

CAMERA OR MP3 OR HP?

HP yang ada camera...hp sgt ptg..amik gmbr pulak sgt menghiburkan..hehehe..mp3 takde aku nyanyi sendiri..wakkakaka

POINT OUT 5 THINGS ABOUT THE PERSON WHO TAGGED YOU?

Sore die sedap..menyanyi dr kecik lagi...punya pandangan n pemerhatian yg sgt teliti ttg industri..selalu buat posting yg buat aku rasa kagum ngan die..dan aku yakin dia sorang yg sgt baik n prihatin ngan keadaan sekelilingnya..*cewah aku puji fairuz beria ni..but itu yg aku tgk la*

3 THINGS I SAY TOO OFTEN?

errrrr..hurm....erk...otak ko...

BOOK I'VE RECENTLY?

takde kut..wakakakka

SONGS I COULD LISTEN TO OVER AND OVER AGAIN?

aku kene dgr lagu dr NB/tomok tiap hari..sorry to say yer...hehehehehe

3 THINGS I LEARNED LAST YEAR?

yang kita sangka terbaik tuk kita, tak bermakna ianya mmg yg terbaik...

selalu cuba tuk beri peluang tuk menyukai benda baru..

memulakan perhubungan yang baru tuk melupakan hubungan lama yang menyakitkan..but pengalaman yg pernah ada sentiasa menjadi pedoman mahupun kenangan...huhu

8 PEOPLE TO TAG?

sape yg baca smpi abis entry ni..ape lagi..jawabla..wakakakkakaka

Monday, July 27, 2009

Penat.....


Letih la..maybe sebab bz kut weekend bebaru ni...tu yang letih sgt tuh...huhu...
tak banyak sgt benda menarik..is just last week aku ada g collect BF baru aku..DUA ORANG oke..hehehe...sape die??huhu...Pak Nil n Pak Din...RIUH SANA SINI ERA...

so pasni sape tgk aku ngan dua org BF baru aku tuh jgn la terkejut..hehehe
pastu sabtu g lepak kat LEPAQ CAFE kat kelana jaya mall(berhampiran UNITAR)..

before this pernah g kat LEPAQ kat Hartamas...yg ni tempat br lak...sj g jln2 jenguk chot..cha-yunk-qu sempat gak perform ngan chot jap kt ctu..cam opening lak..sebab dak2 yg nk perform mlm tuh tak smpi lg..so dowang sj2 jerk..so lepak2 jerk la kat ctu smbl dgr sedikit hiburan..huhu
ahad lak ke sg congkak..ada potluck Nubies...wahh happening...konvoi beramai2...mandi manda beramai2..makan beramai2..berfoto2an beramai2...best...n yg pasti dua bf baru ku itu pun juin skali..hehehhee...

eh mana aku??huhu..cube carik....tak ketinggalan dua Bf baru aku kt tgh2 tuh..huhu


n skrg aku penat.....lenguh smua badan2...

Friday, July 24, 2009

Pening

....Riuh Sana Sini....
Pening....Ya atau Tidak??
Mata ada infection skit....
No Lenses for a while...Pandangan ku kabur......
...hurm...

Friday, July 17, 2009

satu entry..beberapa citer pendek..huhu

oke aku nk wat entry yg ada kesimpulan jerk..ataupun rumusan jerk..mls nk bercerita panjang2 yg cam biase tuh..wakakakkaa....

oh la la....
ari sabtu lepas ada program oh la la..reality tv kat tv9..ni 1st time aku g tgk..aku pegi sebab ada NUBHAN...klu tak..nan ado...wakakakakka..nubh nyanyi lagu PENING...muahahaha..pening aku dgr....oke itu jerk aku nak share psl oh la la..

..........................................................................................................................................................................

Final MENTOR
ari ahad final mentor...BLACK yang menang..n memang die yg plg layak..tahniah black...skrg dia under pengurusan Monkey Bond...wah same ngan toms la..huhuhu...klu black tak menang rasenye MUH amik die jd vocalist kut..yerla..LAN pun dh kuar dr MUH kan..sore black plak same jerk cam LAN..key bapak tinggi..huhuhuhu...abaikan..tak ptg pun...but mlm tuh aku duk kat sit fanz Chaq..aku support gak chaq ni..sabah bah..org kg gtu..but rezeki die kt No.2 jerk..oke la tuh......pas mentor jumpe cha-yunk-qu..yg br smpi dr terengganu..ada show Jelajah ERA die kat sn...rinduuuu.....huhu

.........................................................................................................................................................................

ada yg ckp 'chayunkqu' itu name Cina... cha-yunk-qu....wakakakak..menarik jugak kan??n unik..so start arini klu aku wat entry aku sure akn guna name itu.... cha-yunk-qu...ngan ejaan yg camtu...hehehe...padahal simple jerk ejaan sebenar 'sayangku'..gedik nora ni nk ubah2...sj jerk la...jgn menyampah plak..huhu....

........................................................................................................................................................................

malam tadi kuar g makan ngan Makjah, Miazo n Nieja...masing2 dh lapa...decide g mkn kat Geng's Corner (Upin-Ipin)...aku makan chiken chop...makjah nasi+ayam masak kicap, nieja plak mkn nasi+daging goreng kunyit..miazo tak mkn..coz petang tu dia dh mkn time buka pose..
n cha-yunk-qu ada juin skali..sebab mmg dh janji die nk dtg jumpe aku..but sebab dia lmbt n aku dh lapa..aku ingatkn dia tak jd dtg..so gerak ngan dak2 ni dulu..so kami jumpe di tempat mkn sj...tq cha-yunk banje i lg mkn cam biase..wkakakakaka...muahhhh

..........................................................................................................................................................................

pas makan tak tau nk g mn..so decide g umah chot...lepak kat umah chot..yerla..since chot kawen kiteorg tak pernah lg g bertandang umah die...so trus ke umah die..wife die lydia pun ade...wlupun aku br kenal lydia but kami oke..senang nk lepak2 sembang2...kelakar pun ada gak.. sembang ngan org br kawen ni..ada la yg jadi bahan kan..yg pastinye dowang la yg jd bahan..wakkakaka....

..........................................................................................................................................................................

antena keta ku kena rembat!!!....mmg sial la sape rembat tuh..antena tuh pun nk rembat jugak nih.....huh asal ada jerk yg leh buat duit dowang nk buat....errrrr geram...dah setahun aku pki keta ku itu..akhrinye ilang jugak antena tuh...actually dr dulu lagi aku cam risau jerk..coz antena tuh leh bukak camtu jerk...so senang jerk org nk rembat...tak sangka la skrg br masenye..huhuhu...bak kata cha-yunk-qu 'dr dulu lg i terfikir..bile la antena ni kene rembat??'
wakkakaka...hampeh la die..sebab dia pun pernah kene dulu..so die dh tau....wkakakakakaka..kene cr antena br la jawabnye.....budus punye perembat(rosak bahasa)..

Saturday, July 11, 2009

TetiBe aku NEVES

Minggu bebaru nih..start wif Isnin till today (saturday morning) tak bnyk sgt bende yg berlaku...kirenye takde xtvt sgt la...yg aku leh share just hari khamis (09/07/09) lepas punye citer jerk...

09/07/09 ada recording muzik2 kat plaza alam sentral...cam biase la..aku pegi klu ada artis yg aku suke jerk..n this time NB n Toms punye turn tuk pencalonan lagu....seperti yg dh d rancang dr mula..aku sure turun padang ngan geng2 yang lain..but hurm..dah kurang dah geng2 biase...MakSue(deqsue) takde..kat langkawi..pastu Makjah(ktcats) pun takde coz dia ada class mlm tuh..so yg tinggal aku ngan miazo jerk..so kesian kami..but Nieja mengisi ruang yg kosong..juin skali..TQ nieja juin kami....muahhhh...meriah skit..hehehehe...



kul 8mlm br gerak dr umah..padahal kul 8 patutnye dh kene masuk sri pentas tuh..biasela..umah dekat mmg camtu..sure berlengah..heheheh..dh smpi plaza alam tetibe aku NEVES giler....*cam neves pretty ugly plak kan?* huhuhhu..


siyes aku neves oke..nk terberak pun ada rasenye..takot tetibe..aku pun pelik nape tetibe rs camtu...fikir2 owh aku tau dh sebab ape...

actually ni pertama kali aku g support cha-yunk-qu punye perform/show ngan NB..as GF die...wakkakaka..

kelakar kan??all this time aku mmg susah nk ketinggalan tgk NB punye perform..coz aku mmg SETIA bersama NB..*huh dh 10tahun oke*...but since toms masuk OIAM, NB pun kire cam rehat seketika dr mn2 show or perform kt mn2...so mmg tak pernah dh tgk dowang on stage...agak lama..setengah tahun gak kut...n dlm tempoh tuh br la aku bercinta ngan cha-yunk-qu itu..kirenye since kami couple..aku tak pernah pegi tgk show dowang as GF die...muahahaha...

itu yg buatkan aku neves kut..nk tgk dia on stage n support dia as GF n skaligus as fanz la..itu dh tentu..so agak neves la...hehehehe...masuk jerk sri pentas..aku dh tercari2 dia kat ner..owh oke aku tgk dia kat satu sudut kat backstage tuh..*sidestage kut*huhuuh..bile turn dowang perform...uwaaaaa lg neves ni..wakakakakka...huh tenang kan diri..n anggap cam takde pape..anggap cam dulu2 jugak..heheheh..so tgk sj la...

sekitar persembahan NB ngan lagu KAU PERGI full compose by TOMOK......d TV3 1st August

sorak n jerit tetap sm cam dulu..takde nk cover2 or malu2 bagai..nora tetap nora...dr dl smpi skrg takde beza...wakakkaka...minat tetap same...

pas die abis perform beberapa minit pastu dia dh ada kat sebelah aku..uppssssss....


lepak jap tgk artis lain perform..hehehe..suke....but kejap jerk la..pastu die blk ke backstage..coz dak2 NB lain still kt ctu..masing2 kene tgu toms tuk record lagu solo dia lak..pencalonan jugak...n kebetulan toms last skali peform..so kene tgu smpi kesudah la jawabnye...

sekitar persembahan tomok ngan lagu RINDU TERHENTI.....saksikan kat TV3 SAbtu(11/07/09) ni oke!!

dh abis smua artis perform..toms pun dh siap perform baru smua org gerak blk..dpt goodie beg..*miazo n nieja jerk dpt..aku tak dpt..coz lmbt*..pastu sempat pass camera nieja kat cha-yunk-qu tuk snap picca dak2 NB yang len kat back stage...so ada la skit2...


lepak2 kt luar tunggu toms kuar lu..sebab ada yg nk amik picca ngan dia..dia dh kuar..n smua dh amik picca baru la masing2 gerak blk...hurm tak dpt lepak lama ngan cha-yunk-qu..coz dowang kene berkejar ke damansara lak..ada jamming mlm tuh..preparation tuk jelajah era plak...actually jelajah era tuh tuk Toms jerk...but dak2 NB juin skali..backup toms punye performance..suke2 jerk..dowang pegi just tuk perform n enjoy...smbl berjalan2...kat terengganu plak tuh..huh...suke dowang g jln2 tau...nek keta baru plak tuh..keta Mr Jutawan muda...uwaaa jeles aku tak dpt nk juin..hehehehe..takpe la...aku wat xtvt aku sndiri kat umah ujung mgu ni..hehehehehe

credit to NIEJA for all piccas taken...huhu