Monday, January 13, 2014

Tetibe jer suami aku ni..

Haaaa...tu la yg kuar kt kepala otak lately ni..ape kene ntah ngan suami ku ini...huhu..eh eh eh *mcm eka bila nk ckp sesuatu* lupa nk bagi salam..assalamualaikum..hihi..
Ok ok smbg citer..nk citer psl suami yg pelik semacam tetibe.eh nk mintak kawen lain ker ape?buahahaha choiiiii..simpang..tetibe ckp psl kenangan mula2 couple.ckp pasal duit tak boleh Beli kebahagiaan.berterima kasih bagai.cakap sayang sangat2 bagai.eh pelik aih.oh suami bukan la lelaki yg romantik so agak jarang la nk kuarkan ayat2 romantik mahupun sweet.so bila dia buat jadi pelik la.tp ku xde la ckp kt dia 'u kenapa?buang tabiat ker?' oh tidak sama sekali.ku hanya senyum n cakap 'ya' 'ok' hihi..adakah kesan selepas Dari majlis kawen tu?huhu mungkin jugak la..actually..
Last Saturday kiteorg g wedding kt istana Seri menanti..wedding 'kawan lama' suami..ms dpt invitation tu sengih2 jer takde rs pelik2 Sgt la.so kami decide tuk pergi..hari kejadian, aku yg agak kelam kabut sempat lagi g saloon tuk wash n blow rambut yg cam aram jadah dh rupa dia ni.siap bawak eka skali ok.ha la sape plak nk jaga dia.smbl kt saloon tu smbl tgu daddy eka abis mengajar sebenarnya..settle buat rambut daddy eka abis kerja than terus menuju ke Seri menanti..
Tukar baju make up semua dlm keta n singgah r&r jer..hihi..sib baik hasilnya memuaskan..
Sepanjang majlis ok jer wlupun sedikit neves sbb ku xkenal sape2 kt majlis tu..klu ada yg berselisih n bertegur sapa ngan kami tu kenalan incik suami la.most of them kawan2 time dia matrik kt melaka dulu.n semuanya pun berstatus doktor..oh siapa la aku ini..lalalalala..n actually bukan kawan rapat dia pun.semua bestfren pengantin perempuan yg merupakan ex-gf incik suami.huhu..so ku agak malu2 la.tp xde la malu Sgt pun.huhu..lucky aku ni Kategori yg agak peramah org nya.so bila suami singgah sembang kosong ngan kawan2 lama ku pun boleh jer join sembang..:))sempat gak jumpa pasangan pengantin sblm berangkat balik..sembang kosong jap.yang pasti eka yg jadi tumpuan pengantin n kawan2 suami yg lain..
Sepanjang perjalanan pergi n balik Dr majlis tu suami agak ceria.xmcm gaya org g majlis ex-gf jer..time tu dh rs pelik.tp ku wat xtau jer.smpi awal subuh tadi suami tetibe ckp pasal duit tak boleh Beli kebahagiaan bagai n say tq kt aku n ckp syg banyak2..so aku pun ckp la yg dia ceria n pelik since wedding tu.dia senyum jer..
Selalunya kita akan ingat sesuatu perkara bila berlaku sesuatu perkara yg lain.kita akan hargai apa yg kita ada bila kita sedar perkara yg kita pernah hilang dulu bukan la perkara yg terlalu berharga klu d bandingkan dgn apa yg ada skrg..kita berterima kasih bila apa yang sudah d lalui itu pengajaran yang terbaik Dan ada hikmah di sebaliknya..
So ku jadikan itu sbgi alasan tuk tiap perkara yg berlaku lately ni...alhamdulillah..ku hanya berfikir ke arah yg positif tuk setiap yang berlaku..pelik ke tak pelik ker tak kisah la..janji bahagia..:))

2 comments:

Ain Rozman said...

Huuuu, bestnye..bahagia perkahwinan.. <3

Nora Joey said...

alhamdulillah...:)