Saturday, November 28, 2009

From the past...

I'd copy this poem from my chayunk MS blog...he's wrote this poem last year (10/09/08) and on that time we are friends..just frens....close fren i think...but siyes we just fren..n on the day i read the poem i know for whom the poem for and about who he talks about..i think la..sorry if i mistake judge it..only him know exactly about it...hhehehe..

Wednesday, September 10, 2008
This is a poem

Current mood: breezy
Category: Romance and Relationships

I once wondered, what's so special in you,
Looking at everyone who adores you,
It just never makes me feel, wanting to know you, even a bit..People spend countless hours, just worshipping you,
As if you have the greatest power on earth, that you can make people wait for you,
It just never makes me feel, wanting to wait for you, even a bit..
Money was spend, by the ones who awaits,
By them, a bit of fortune is nothing, compared to the feelings you can give.
Even in places, harsh enough just to suffer a man, men still come from everywhere, just to meet you, wherever you are,
In the deepest sea, the highest mountain, the punishing jungle..
You will smile and waits for whoever tough enough for you..And then..
I felt your touch for the first time, sends shivers to my heart, makes me wanting to know you, wanting to wait for you.
Nothing can compare to your touch, tenderness and sweetness, and whoever touched by you, can brag around in proud, because you are not easy, and it takes a special someone to make one being noticed by you,
And everyday in my life, I will try to be that guy, who walks with you, with proud,
Because you are so special, nothing in this world would make me give up, trying to get you, trying to be yours, and trying to make you mine...





(last paragraph)
Oh Ikan Patin, apasal la susah sangat nak tangkap ngko ni...dedak dah macam-macam... adusss...kepada sesiapa ada ramuan dedak hebat, boleh lah hantar kat saya...asyik tgk orang lain bawak naik patin 10 kilo, mental jugak kepala otak gua..
aku sj jerk..actually aku bosan kat opis nih..n google sana google cni..smua name aku nk google(name org yg ptg tuk aku jerk la tp)..so bile google name afiez azam then kuar la link tuk ke poem nih..aku pun dh hampir lupe..bile terjumpe br ingat n recall blk kejadian time nih..hehehe..kelakar pun ada gak...jeles pun ada gak..muahahhaa..sengal aku nih....n there are some comments for this poem form his fren list include me..huhuhu..here i just copy mine one n his....huhu..tgk la..dulu aku komen kat die aku kau jerk..ekekekeke


Afiez
Hafeez Asad Azam
wei baca sampai abis! Takde makne nye angau haha
Posted by
Afiez on Wednesday, September 10, 2008 - 7:42 PM [Reply to this]

Nora
nora Joey
wlupun tu tuk ikan patin..argh aku tak kisah..aku tetap nak anggap ko angau ngan org lain...tuk seseorg konon..argh sudah....hahahahhaaa..ikan patin...ikan patin...
Posted by
Nora on Saturday, September 13, 2008 - 2:40 AM [Reply to this]

Wednesday, November 25, 2009

Sides xtvt.... Muzik2..Everyoneconnects concert

Last week nak kata aku bz mmg aku bz sgt...aku cuti start on Wednesday till Friday...ada Komitment BESAR yang perlu aku settle kan..ape die??takpe..aku tak rase nak citer pun..biar aku n org terdekat aku jerk tau...but d samping aku sibuk ngan komitment besar aku selain drpd keje aku n xtvt social aku..aku sempat jerk memenuhi undangan konsert..wah gtu..takdela..poyo jerk tuh..dlm sibuk aku..aku sempat gak g support 'kekasih hati no 2' ku..wakkakaka..bingungs aku nih...chayunkqu tgk majuk lak kang..'sorry yang...kekasih hati memain jerk..'sape lagi klu tak lain n tak bukan Tomok...hehehe...Jumaat lepas die ada semi final muzik2..alhamdulillah die berjaya keperingkat akhir bulan January nanti... Final AJL 10/01/2010 kat bukit jalil if i not mistake...


tomok 2nd performer..pergh cuak...sebab apa yg aku tau die tak sehat malam tuh..tak cukup rehat..takde latihan yg cukup...bz ngan shooting tuk MANTERA..pergh gilerk mamat nih bz manjang..so persediaan tuk semi final muzik2 nih mmg tak bnyk..so die hnya cuba buat yg terbaik..n alhamdulillah berkat arrangement yg menarik..lagu yg sedap..lirik yang cun...lagu ciptaan Aubrey Suwito n lirik dr Tinta berjaya....huh...sape ada dkt ngan aku time tuh..tgk lah kecuakan aku time tom nk start nyanyi..yg kelakar chayunkqu pun same...neves jerk kami...cuak..takot..smua ada...takot tom wat kesilapan...kami hrp die perform bagus jerk..dpt tak dpt blkg citer...wlupun harapan mmg nk die ke final la kan..ekekkee...

semua performance dh abis..14lagu pun d announce mn yg layak...aku mls nk komen bnyk sgt psl lagu2 yg berjaya..sebab aku pun bukan pndi nk nilai..yg aku tau mana sedap kat telinga, mana yg liriknye kene d hati..n mana melodi nya yg memikat jiwa..itu la aku pilih...n for sure ada sedikit kekecewaan..sebab lagu nubhan seadanya aku tak berjaya ke final..bg aku lagu tuh best sgt...penuh ngan jiwa..n penyampaian nubhan d mgu sblm tuh pun menarik..apepun blum rezeki nubh tuk ke pentas AJL..takpe nubh...next year ada lagi...k... :)

dah abis gerak g Pelita Seksyen 9..aku yg decide tmpt tuh..ajak dak2 yg juin support tom..termasuk la yg bukan dtg juin tom pun..specially geng2 sentap..kematz, romiflizz n adam arjuna...tp aku selalu jebakkan dowang ngan kami2 nih..n actually kawan2 ku yg juin cam Nieja, Anot edora n belle smua tuh bukan fanz tomok...but terjebak gak..siap pki baju tomok lagi..kelas...hehehe..ain pun turun dr Johor tau...giler supporter kentang tomok n nb ain nih..hehehe..pastu ada ahli baru..ema n era...osmet br aku..dowang pun mmg fanz tomok..pernah terserempak ngan dowang before ni kat PAS dtg support tomok..ekekeke..so selamat menjuinkn diri ngan kami ek...

lepak2...sembang2..makan2...n million thanx tuk Tomok..die yang banje makan malam tuh..walaupun die tak dpt juin skali kan..tp ada la 'wakil' yg die hantar tuk banje kami smua nih makan....hahaha..murah rezeki en jutawan muda...wah jutawan lagi ker???hahahha...murah rezeki..aminnnn...pasni leh banje kami lg...muahahaha..settle makan..gmbr2..blk umah rehat...

weekend plak g layan konsert everyoneconnects anjuran TM kat BB...okey kami gerak dua keta dr shah alam ke kl..hehehe...muke yg same pegi time g muzik2...cume kurang skit..kat muzik2 lagi ramai..almost 30org..dis time takat 12org jerk...kali dugaan giler kuat..ape taknye..hujan giler lebat time konsert start..before konsert start memasing enjoy ngan xtvt everyoneconnects buat..iaitu karaoke beramai2...ngan skrin lebar besar...tiap sorang dpt mic oren TM tuh..pergh menarik..nyanyi n menari beramai2 d tepi jalan..wakkaka..enjoy sial...camera sana sini..sape jerk amik picca kiteorg nih confirm kiteorg pose...ntah nape..masing2 muke tak malu siak...tak kire camera sape kami pose...kami la kumpulan yg kat blkg skali..wlupun tak rmi but kami agak havoc...wakakakak..adatla...norajoey n the gang klu g mn2 sure havoc...suke ati kiteorg la kan...korang tak suke pun kiteorg tak kisah..ekekekeke..

konsert start kul 6pm..opening harusla kekasih2 ku..hahahah..senang citer NB la..actually patutnye tom sorang jerk perform...but die bawak NB..so NB la yg perform..lagu Jendela tuh...not bad...wlupun hujan giler lebat..kami gigih jerk berdiri dpn stage..lantak la..basah pun basah la..owh part plg best..bile tomok bukak jaket die n baling kat audience...owh malang skali tak dpt kat kiteorg...dpt kat dak2 laki yg berebut kat blkg kiteorg...ntah la ape nasib baju tuh...selamat ker tak..koyak ker tak..ape taknye..memasing berebut tarik2...gilerk...lepas jerk NB perform Modred plak perform..time tuh kami pun gerak blk..NB dh blk..kami blk gak..n faktor utamanye sebab ujan bertambah lebat..so dh tak kesanggupan...wkakakaka



balik umah rehattttttttt...penattttttttt

semalam (selasa) plak g Glenmarie..ada rakaman Jangan Tidur Lagi...bukan aku yg nk wat rakaman..aku g tgk jerk..sebab chayunkqu men keyboard tuk JTL nih ngan dak2 Kristal..sape lum pernah tgk tgk la kat TV3 tiap ari Rabu kul 11mlm k..setiap minggu...wah promote pulak..wkakakaka...n smlm yg aku smpt tgk artis jemputan die kumpulan Wali Band dr Indonesia yang ngah galmer ngan lagu CARI JODOH tuh..ngan Ifa Raziah..huhuhu...comel2 jerk dak wali band nih..dua org dah kawen..dua org lg solo..huhu...kelakar pun iya jugak..so tunggu la kat Tv nanti ek...maybe dlm 3 or 4 mgu lg kut br bersiaran episod wali band nih...

plg best sempat bahan bell...ngan sape??huhu..takpe..taknak la citer..kang gosip plak..wakkaka

Wednesday, November 11, 2009

Through My Window

saje jerk nk share lirik lagu JENDELA..klu nk request lirik through my window tak dpt la nk bg..but yg Malay version ada la..JENDELA by TOMOK...actually bukan tomok jerk nyanyi version malay nih..Modread pun nyanyi jugak...but cam biase la..aku kan setia selalu ngan tomok..so ni die lirik die yg aku sempat buat sendiri..DENGAR+SALIN=LIRIK JENDELA....

Memang ku mahu segalanya
fikir ku mampu laku semua
ku me..rentang ia pasti
ku mampu..laku sendiri....
sekelip mata hari baru pun tiba...
beritahu...lahir cara baru..
perasaanku berbunga
harapan ku mula ada....
ada kau aku
kita kan bersatu...
kau aku...akhirnya bersama..
di Jendela ku melihat...
segala ku inginkan...
kau aku
kita kan bersatu
berbeza....
namun tetap mesra..
pabila ku lihat kamu..
impian nyata ku tahu..
rasa hati mula membara...
penantian tiada ku rasa..
namun ku...
hidup tanpa mu...
sendirian selamanya.....
ada kau aku..
kita kan bersatu...
kau aku
akhirnya bersama...
di Jendela ku melihat..
segala...kuinginkan....
kau aku
kitakan bersatu..
berbeza....
namun tetap mesra..
pabila ku lihat kamu...
impian nyata ku tahuuuuuu.....

pada sesape yg free 21hb nanti dtg la ke Bukit Bintang...ada concert Everyone Connect (TM) ni.. ramai kut artis yg ada..antaranya NB (actually tomok..but die akn perform ngan band tuk lagu jendela nih) . klu artis2 yg terlibat ngan lagu through my window ni smua terlibat tuk concert tuh..means BunkFace pun ada skali...so jom berconcert....hehehehhe..kemungkinan besar NB akn perform lagu JENDELA ni ngan lagu BERLARI (new song from tomok)..lirik berlari tu nanti la nora post klu nora rajin ek...muahahha

nak any info psl Everyone Connects ni bole la masuk website ni yer :-
http://www.everyoneconnects.net/site/mainpage1.aspx
ada banyak VC yg menarik kat ctu....bunkface, mila,dafi n akim AF, modread and of course tomok...so enjoy....

Saturday, November 7, 2009

kembali aktif...

sape yg dh kenal sgt aku nih..sure dh leh bajet aku wat tajuk camtu ape bende aku nk posting kan??ape lg..bende yg aku suke-suke wat la..wat tuk isi ms yg ada skit ni...n buat tuk support org....hehehe...

aku kembali aktif dipentas sehati berdansa..wah gtu..bukan d pentas sebenarnye d tepi pentas iya...wkakaka...ape lg kalau bukan sebab nk support Kak Isma n Abg Zul kan...before SB start lg suami isteri yg comel ini dh inform n suh dtg support dowang..so aku tanpa berat hati harusla g support kan....hehehe..

takat ni dh 3 mgu la SB bersiaran..n lum pernah lg aku ketinggalan tuk g support kakak n abg ku ini...(wlupun bukan kakak n abg sebenar ye)..aku enjoy jerk..plus aku mmg suke tgk hiburan yg camnie...so kt bwh antara gambar2 yg ada....
muahahhaa....anot pun terjebak ngan aku...so kesian kat anot..sib baik nieja takde..klu ada sure terjebak gak....


owh yer aritu Final Gadis Melayu aku teringin sgt nk g sebenarnye..but malangnye hari yg same ngan rakaman SB ni..so aku tak dpt g..coz ada gak faktor2 lain yg tak meyakinkan aku tuk g..apesal aku nk g??hahaha...sebab ada Tomok perform kat Gadis Melayu tuh...die nyanyi lagu GADISKU tuh...n yg ptg die nyanyi diiringi keybordist kesayangan ku..ekkekke....klu dulu guitarist ku..skrg keybordist ku..merangkap chayunkqu...hehehe..cian die neves....sebab ada lima gadis melayu yang ayu n cun...*pantang tgk pompuan tul...*

video

Sunday, November 1, 2009

Sebelum & Selepas

Pepagi nih (09:55 am) aku agak rajin tuk mengupdate blog..tak tau nape..dah terlanjur aku wake up awal..dh siap kemas2 umah...basuh ape yg patut..bekfes pun dh..on9 FB agak memboringkan..member2 takde yg on9...tido lagi agaknye..so bile tgk blog nih rase cam nk share something plak...

okey direct ngan title kat atas nih..sebelum & selepas..before n after..huhuhu..aku nk ckp psl sebelum n selepas aku couple ngan chayunkqu actually..huhuhu...nak kata dh lama kami in relation mmg la tak...kire baru sgt...setahun jagung pun tak sampai..but tempoh tuh tak bg ape2 makna..yg ptg sejauh mana kami kenali diri masing2 dlm ms yg singkat itu...dan sejauh mana pergi nya hubungan nih n sejauh mana kasih nya kami terhadap diri masing2...n apa yg ptg sejuah mana dia mengahargai aku dan sebaliknya...

aku terfikir wat entry psl die sbb smlm die ckp 'yang i rase cam ada gf baru..u slalu jadi gf br tuk i' lebih kurang mcm tu la klu d translatekan ayat sebenar....aku suke bile die ckp macam tuh..sebab aku sentiasa harap aku sentiasa baru, fresh, segar di hati dia...so that takkan ada istilah bosan dlm perhubungan...aku hrp bende ni berterusan..aku cuba tuk wat yg terbaik dlm perhubungan..but nak kata aku try too hard..tak jugak..i just being myself..n thanx god he can accept it..maybe aku bnyk berubah or maybe mmg itu la aku yg sebenarnye...aku tak tau..ape yg pasti aku selesa mcm ni..n die suke itu..itu yg penting...

ada gak perubahan yg aku tgk dlm diri aku since aku couple ngan chayunkqu ini....fikizal tak pyh ckp la...berat aku dah NAIK okey...mula2 couple ngan die dulu berat aku 35KG saja..maybe sebab time tuh zaman kesedihan buat aku..makan hati..sakit hati..semua ada...smpi kan ringan camtu skali...n for now..last aku timbang semalam..berat aku 41KG...okey kira sendiri bape KG aku naik dlm tempoh 7bulan...huuhu..tahniah chayunk...i tak sangka i leh naik smpi camtu skali..maybe sebab dh takde bende yg semakkan kepala i..yg susah kan hati i...u selalu wat i happy..tak perlu risau pape...

itu satu drpd perubahan fizikal la..luaran yg leh tgk la..dalaman...hurm...huhu..nak bg tau ker??tak pe la..itu tak perlu kut..biar aku yg sedar perubahan itu..ape yg ptg kat hati aku..no more sakit hati..makan hati..or segala hati yg tak baik...yg ada skrg nih..senang hati...hati berbunga tiap hari..hehehe...aku harap ia berpanjangan..insyaallah amin...

yang i nak u tau..u la besfren i..u la teman tapi mesra i..u la cinta hati i...u la bf i...u la scandal i...u la pengubat duka lara i..n i harap satu hari nanti..u la SUAMI i....i bahagia ngan u..cam yg u cakap kat i...u pernah cuba pandang gurl lain sblm nih..but u tak berjaya..sebab i dh berjaya wat u tak pandang gurl lain selain i...n i nak ckp kat u...i pun sm yang..takde sape dh mampu tarik perhatian i wlupun i pernah cuba..hehehe...jgn mrh k yang..kite same jerk...ape yg ptg kite tau ape yg kite nak...n kite sedar before kite buat silap..so takde la nanti u atau i nyanyi lagu DEMI WAKTU tuk pasangan memasing..uppps...terungkit pulak..wakkaak..no heart feelings okey..yg berlalu tetap berlalu...smua tuh sejarah yg wat i lebih matang n hargai org sekeliling..hehehe..apepun luv u syg....